#konvergenciaprogram

MTI Itthon

Büdzsé-módosítás: tömeges elszegényedéstől tart az MSZP

Az MSZP szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalások következményeként a kormánynak a Széll Kálmán-tervet és a konvergenciaprogramot is módosítania kell majd, ami újabb, a nyugdíjasokat sújtó megszorításokat vetít előre.

MTI Gazdaság

Orbánék visszavágták a konvergenciaprogram előrejelzéseit

Nem csak a jövő évi növekedési előrejelzést nyeste vissza a 2012-es költségvetéshez benyújtott, 2012-2015 közötti gazdasági kitekintésben a kormány, de a későbbieket is, összehasonlítva az idén áprilisban Brüsszelnek elküldött konvergenciaprogram számaival.

MTI Gazdaság

Magyar elemzők: valószínűbb a 3 százalék körüli hiány

Tarthatóbbnak látszik egy három százalék körüli költségvetési hiánycél 2012-ben a kormány konvergenciaprogramjában előrejelzett 2,5 százaléknál - mondták az megkérdezett elemzők az Európai Bizottság pénteken ismertetett gazdasági előrejelzéséről.

MTI Gazdaság

Bruxinfo: az EU-bizottság kételkedik a konvergenciaprogramban

Az Európai Bizottság pénteken nyilvánosságra hozandó gazdasági előrejelzésében a konvergenciaprogramban szereplőnél magasabbra, 3 százalék fölöttire becsülheti a 2012-es GDP-arányos magyar államháztartási hiányt – értesült csütörtökön a BruxInfo.

MTI Gazdaság

Mesterházy szerint feszültségeket okozhat a konvergenciaprogram

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerint komoly társadalmi feszültségekkel járhat, ha a konvergenciaprogram óvatosabb becsléseken alapuló konzervatív pályája valósul meg, ezért a szocialisták a korábbi progresszív adórendszer visszaállítását javasolják a kormánynak.

MTI Gazdaság

MSZP: kevesebb fog munkahelyteremtésre jutni

A szocialista Józsa István szerint "elég sok megszorítást tartalmaz" a magyar konvergenciaprogram ahhoz, hogy az Európai Unió elfogadja, így azonban fejlesztések maradhatnak el és a gazdasági növekedés nehezen fog beindulni.

hvg.hu Gazdaság

Az MGYOSZ korrekciókat akar a konvergenciaprogramban

Az MGYOSZ a konvergenciaprogram fő irányaival egyetért, de a különadók részleges fenntartása és a társasági adó, illetve a munkát terhelő járulékok csökkentésének elhalasztása a szervezet szerint növekedést gátló tényező lehet.

MTI Gazdaság

Békesi: irreális kívánságlista az Orbán-kormány konvergenciaprogramja

A brüsszeli hivatalok legalacsonyabb beosztású munkatársai fejében is szeget fognak ütni a konvergenciaprogram egyes, a valóságtól messze elrugaszkodott számai – véli Békesi László közgazdász, volt pénzügyminiszter, aki szerint a jelenlegi tervezet csak azt igazolja, hogy a Fidesz jól tudja, mit kell ígérni Brüsszelnek és a befektetőknek – olvasható a Népszavában.

MTI Gazdaság

Oblath: "az eurócsatlakozás 2020-ra halasztása erős túlzás"

Az euró bevezetését Magyarországon társadalmi párbeszédnek, valamint a közelmúlt és a közeljövő külföldi tapasztalatainak összegzése kell, hogy megelőzze, ugyanakkor az eurócsatlakozás 2020-ra halasztása "erős túlzás" - nyilatkozta Oblath Gábor, a Költségvetési Tanács és a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának volt tagja a Magyar Narancsnak adott interjújában.

hvg.hu Gazdaság

Heim Péter a Széll Kálmán-terv kockázatairól beszélt

A foglalkoztatottság növeléséhez nem elegendő az adócsökkentés, hanem a munkavállalókat érintő intézkedéseket is meg kell hozni, ami a szociális juttatások visszafogását és átrendezését jelenti - nyilatkozta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Intézet igazgatója a Magyar Nemzetnek.

hvg.hu Itthon

Mivel fűti az ellenállást a Fidesz?

Bár a kormánykommunikáció úgy fél a "megszorítások" fogalmától, mint a tűztől, az egyes, alacsony jövedelmű, munkavállalóként dolgozó társadalmi csoportok a konvergenciaprogramban jelzett tervezett változások nyomán bajosan nevezhetik majd másnak a tapasztaltakat. Mit mond a politológus és mit a munkaerő-piaci szakértő?

MTI Gazdaság

Matolcsy kicsapta a biztosítékot az ellenzéknél

A KDNP üdvözli a szerdán bejelentett kormányzati gazdasági intézkedéseket, az ellenzéki pártok szerint viszont ezek újabb terheket jelentenek majd. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kabinet szerdai ülése után jelentette be, hogy a kormány az idén két lépésben, összesen 500 milliárd forintos "drasztikus" bürokráciacsökkentő programot dolgoz ki, amelynek 2012-től már érezhető hatása lesz a vállalkozások számára.

MTI Gazdaság

Az MSZP kiborult a konvergenciaprogram miatt

Az MSZP szerint a konvergenciaprogram az eddig megismert információk alapján rosszabb, mint egy fűnyíróelvű megszorítócsomag - mondta szerdai, Csabai Lászlónéval közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján Kiss Péter. Az MSZP társadalompolitikai kabinetvezetője azt mondta: a program érdemi megoldásokat alig kínál, nem ad választ az olyan kérdésekre, mint a foglalkoztatás bővítése, a devizahitelesek problémáját pedig meg sem említi.

Meixner Zoltán (hvg.hu) Gazdaság

Konvergenciaprogram: hová is tartunk tulajdonképpen?

A kormány pénteken küldte el az Európai Bizottságnak a magyar konvergenciaprogram aktualizált változatát. Ebben minden látszat szerint hátat fordítottak a korábbi csontvázkeresős, a megszorításokról hallani sem akaró, mindent az adócsökkentés dinamizáló hatására építő elképzeléseknek. De szakmai és társadalmi vita nélkül továbbra is kétséges, hogy ez pusztán egy dokumentum vagy vállalt program.

1 2 3 4
Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Átvenné a dán AstraZeneca-készletet Lettország

Átvenné a dán AstraZeneca-készletet Lettország

Meghalt Bernie Madoff

Meghalt Bernie Madoff

103 olimpiára készülő magyar nem kérte a védőoltást

103 olimpiára készülő magyar nem kérte a védőoltást

Bolsonaro vállalta, hogy 2030-ig véget vet az illegális amazóniai fakitermelésnek

Bolsonaro vállalta, hogy 2030-ig véget vet az illegális amazóniai fakitermelésnek

Kemenesi: Százezerszer inkább okoz trombózist a koronavírus, mint az AstraZeneca vakcinája

Kemenesi: Százezerszer inkább okoz trombózist a koronavírus, mint az AstraZeneca vakcinája

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

A címlapról ajánljuk