hvg.hu Vállalkozás

Törvényben nehezítenék a telefonadó ügyfelekre hárítását

Egy tegnap benyújtott törvényjavaslat értelmében a jövőben a hírközlési szolgáltató már nem módosíthatná egyoldalúan a hűségszerződéseket és az abban foglalt tarifákat,” ha jogszabály olyan adó- vagy illetékfizetési kötelezettségeket ír elő, amelynek alanya a szolgáltató” - közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (Feosz).

hvg.hu Tech

Mától fizetjük az új adót

Július 1-jétől számolja fel a kormányzat a telefonadót, melyet közvetlenül a szolgáltatók fizetnek be, de ilyen vagy olyan formában végül az ügyfeleknél csapódik le az új adó.

MTI Itthon

Telefonadó: hat órájuk lesz megvitatni

Az Országgyűlés mai ülésén fogadhatja el az egy évvel ezelőtt történt gyöngyöspatai konfliktusról készített bizottsági jelentést. A képviselők az esti óráktól a távközlési adóról és a médiatörvény módosításáról kezdhetnek vitát.

MTI Gazdaság

Már jövő héten átmehet a telefonadó

Az Országgyűlés akár már a jövő héten dönthet a távközlési adóról, amennyiben a képviselők hétfőn felveszik a parlament háromnaposra tervezett napirendjére az erről szóló kormányzati előterjesztést, továbbá péntekre új ülésnapot hívnak össze az indítvány elfogadására.

MTI Gazdaság

Máshogy szedetné be a telefonadót a Vodafone

A Vodafone Magyarország álláspontja szerint egyszerűbb lenne előfizetéses alapon beszedni a júliustól bevezetendő távközlési adót, mint perc alapon, a szociális szempontokat pedig így is érvényesíteni lehetne.

hvg.hu Tech

Ezzel is elkerülhető a telefonadó

Új, ingyenes beszélgetést és üzenetküldést lehetővé tévő alkalmazás jelent meg a piacon. Internetet használva ezzel is elkerülhető a 2 forintos telefonadó.

hvg.hu Gazdaság

Havi 70 forint lehet a tranzakciós adó

Kezdetben a telefonbeszélgetések időtartamának csökkenésével fog járni a telefonadó bevezetése, de ez az árak csökkenésévt vonja maga után - véli Matolcsy György. A miniszter a tranzakciós adó várható mértékét is elárulta egy jobbikos parlamenti képviselő kérdésére adott írásbeli válaszában.

MTI Gazdaság

Telkó cégek: a "Matelcsy" kiszámíthatatlan

A percalapú telefonadó a költségvetés számára nem jelentene kiszámítható bevételi forrást, miközben a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország közös álláspontja szerint jelentősen megváltoztatná a telefonálási szokásokat, így a várt adóbevételt nem biztosítaná és csökkentené a távközlésből származó áfabevételt is.

hvg.hu Napi merítés

Mégsem olcsó kiskapu a mobilnet a mobiladó megkerülésére?

Még az ellenzéki pártok is az okostelefonokról elérhető üzenetküldő szolgáltatásokat ajánlják a bevezetendő mobiladó megkerülésére, azt azonban elfelejtik, hogy a mobilnetnek is ára van. A Kockablog összegyűjtötte, mennyibe kerül, ha valaki az internetes telefonálásra szeretne áttérni.

Szabó M. István Gazdaság

Matolcsy helyett ötletelnek a mobilszolgáltatók

Még ezen a héten elő kell húzni a telekommunikációs varázscilinderből azt a nyulat, ami a percalapú telefonadó helyett a szolgáltató szerint kevesebb áldozatvállalás mellett bevezethető. Olyasmit kell találniuk, amivel nem törik le nagyon a piacot, de az állami költségvetés évi 50 milliárd forintos, rájuk szabott éhségét képes kielégíteni. Ha ilyen nyúl nincs, július 1-től jön a 2 Ft/perces sarc.

MTI Gazdaság

A héten döntés születhet a mobiladóról

E héten várható döntés a telefonadó tervezetéről az MTI értesülése szerint, a helyzetet azonban bonyolítja, hogy a távközlési, a vezetékes és a mobilos szektor sem egységes abban, mi lenne a legjobb megoldás.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy adóit fúrja a KDNP

A kisebbik kormánypárt, a KDNP közleményben kérte a kormányt, hogy gondolja át a mobiladó és a tranzakciós adó bevezetését a rászoruló, anyagi nehézségekkel küzdőknél.

MTI Itthon

MSZP-s tippek-trükkök a mobiladó kijátszására

Az MSZP azt tanácsolja a fiataloknak, hogy a hagyományos mobiltechnológiákról térjenek át az internetalapú beszélgetésekre, így kerülve meg a percenként és elküldött sms-enként kétforintos telefonadót.

hvg.hu Vállalkozás

A mobiladó nem kétforintos kérdés a vállalkozásoknak

Nemcsak a „kétforintos” telefonadó megállapítása, beszedése és befizetése állíthatja kihívások elé a magyar telekommunikációs szektort, a szolgáltatásokat igénybevevő magánszemélyeket, valamint vállalkozásokat, hanem az ezzel kapcsolatban felmerülő esetleges további adófizetési kötelezettségek is – derül ki az Accace adótanácsadóinak gyorselemzéséből.

1 2
Mozgolódnak Mészárosék: Felcsútról Budapestre költöztették egyik cégüket

Mozgolódnak Mészárosék: Felcsútról Budapestre költöztették egyik cégüket

Megfertőződött négy vízilabdázó a Fradiban

Megfertőződött négy vízilabdázó a Fradiban

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

Közel 9,5 milliárd forint ment el a madárinfluenza miatti kártérítésekre idén

Közel 9,5 milliárd forint ment el a madárinfluenza miatti kártérítésekre idén

7 millió bejegyzést törölt a Facebook

7 millió bejegyzést törölt a Facebook

Koronavírusos az államkincstár egyik dolgozója

Koronavírusos az államkincstár egyik dolgozója

Joe Biden választása –  Kamala Harris, a női Obama

Joe Biden választása – Kamala Harris, a női Obama

A címlapról ajánljuk