#parlamenti választások

MTI Világ

Elindult a választási kampány Lengyelországban

A két legerősebb párt, a kormányzó Polgári Platform (PO), valamint az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) szombaton tartott nagygyűlésével elindult a parlamenti választási kampány Lengyelországban.

hvg.hu Vállalkozás

Három éve megúsztuk a forintparát, de most újra itt van

Történelmi mélypont felé araszol a forint euróval szembeni árfolyama, a dollárral szemben pedig rég nem látott szintekre gyengült a magyar fizetőeszköz. Mi történik itt? Visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek? Megint a görögök miatt van kalamajka? Meddig szaladhat a forint árfolyama? Elmagyarázzuk.

hvg.hu Gazdaság

Putyinék jól elcsalhatták a választásokat

Orosz kutatók egy egyszerű kísérlettel vizsgálták a szavazatszámlálási csalás mértékét a 2011-es orosz parlamenti választásokon. Azt találták, hogy a moszkvai körzetekben Putyin pártja, az Egységes Oroszország 11 százaléknyi előnyt csalhatott össze magának.

Fekete Norbert - Kazimir Annamari Itthon

Ember, miről beszél?

"Tiszteletet a magyaroknak!", "Arról nem beszélünk.", "Súlyos kudarc." Mondatok, amikkel egész évben találkoztunk. Ülepek és doktorik, győzelmek és lovak, majomkodás és energiacella, és egy bónusz névjegykártya. Magyarország, ahogy a hvg.hu videósai látták.

MTI Világ

Holnap kiderülhet, ki lesz az új bolgár kormányfő

Parlamenti választások kezdődtek vasárnap Bulgáriában abban a reményben, hogy az újonnan megalakuló kormány kimozdítja az országot a kialakult politikai holtpontról, újraéleszti a gazdaságot, megoldja a komoly a pénzügyi válságot, továbbá enyhíti azt a szorítást, amelyet Oroszország gyakorol az ország energiaszállításaira.

MTI Itthon

Százmilliókat fizettetnek vissza a képviselőjelöltekkel

Az állami támogatást kapott egyéni képviselőjelöltek több mint harmadának nem sikerült megfelelően elszámolnia az egymillió forintos állami támogatásával - írta az országgyűlési választásokkal összefüggésben a Blikk szombati számában.

MTI Világ

Még súlyosabb lehet a helyzet Thaiföldön

Még súloysabb helyzet alakulhat ki Thaiföldön, miután érvénytelenítette az alkotmánybíróság a februárban megtartott parlamenti választások eredményét. A döntést a testület azzal indokolta, hogy a szavazást nem sikerült egy napon lebonyolítani.

Ivanyos Judit Kult

„Vetkőzni nem fogunk, virágot nem kérünk” – megalakult az első női kormány

Habár időről időre szó esik a női kvótáról, érdemi változás még mindig nem történt – a magyar parlamentben még mindig mindössze 10 százalékos a nők aránya. Az átszabott választási rendszer pedig csak tovább ronthatja az aggasztó arányt. A napokban megalakult civil aktivista csoport az egyenlő esélyeket és a nők bántalmazásának megelőzését tűzte zászlajára. Figyelemfelkeltőek szeretnének lenni, de „vetkőzni nem fognak”.

MTI/hvg.hu Itthon

Itt az új népszavazási törvény, vége a népi kezdeményezésnek

Áder János köztársasági elnök kitűzte a tavaszi országgyűlési választás időpontját, és ezzel egy időben hatályba lépett az új népszavazási törvény. Az új jogszabály több ponton megváltoztatta a korábbi szabályozást, így mostantól legalább húsz támogató aláírás szükséges a kérdés benyújtásakor, a külképviseleteken is lehet szavazni a referendumokon, és megszűnik az országos népi kezdeményezés jogintézménye.

MTI Itthon

Átalakul a választási bizottság a választásokra

Áder János köztársasági elnök április 6-ára tűzte ki a parlamenti választás időpontját. Az országgyűlési és az európai parlamenti választások időszakára a jogszabályok értelmében átalakul a Nemzeti Választási Bizottság (NVB); az országgyűlési frakcióval rendelkező pártok delegáltjai helyére az országos listát állító pártok és nemzetiségi önkormányzatok küldhetnek megbízott tagokat.

MTI Világ

Szombat este kiderül, mit akarnak a csehek

Rendben, problémák nélkül zajlott le az előre hozott választás első napja Csehországban. Zavaró eseményekről az urnák zárásáig nem érkezett jelentés.

MTI Világ

Az osztrák szélsőjobb dörzsölheti igazán a markát

Két-két százaléknyi szavazót vesztettek a vasárnapi parlamenti választáson az osztrák nagykoalíció pártjai az előző voksoláshoz képest, de a voksok hatvan százalékának kiértékelése alapján együttesen ismét többséget fognak szerezni.

MTI Világ

A nagykoalíció mehet tovább Ausztriában

Ausztriában a vasárnapi parlamenti választáson megszerzi az abszolút többséget a kormányzó szociáldemokraták és a konzervatívok nagykoalíciója - az erről szóló első becslések megerősítik a korábbi felmérések eredményét.

MTI Világ

Ma választanak a sógorok

Ausztriában megnyíltak vasárnap reggel a szavazóhelyiségek, és megkezdődtek a törvényhozási választások, amelyek az előrejelzések szerint hatalmon tarthatják a szociáldemokraták és a konzervatívok nagykoalícióját, ha történetének leggyengébb eredményével is.

1 2 3 4 5 6
FT: Európának kezd elege lenni Orbánból

FT: Európának kezd elege lenni Orbánból

Elon Muskék titokban egy óriási akkumulátoron dolgoznak, a texasi hálózatra kötnék

Elon Muskék titokban egy óriási akkumulátoron dolgoznak, a texasi hálózatra kötnék

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ha iPhone-ja van, mostantól átpakolhatja fotóit a Google tárhelyére is

Ha iPhone-ja van, mostantól átpakolhatja fotóit a Google tárhelyére is

A digitális oktatás alatt is számítanak az iskolaőrök munkájára

A digitális oktatás alatt is számítanak az iskolaőrök munkájára

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?

A címlapról ajánljuk