hvg.hu Sport

Horvátország - Anglia - 2-1

Míg a franciák Párizsban és egész Franciaország-szerte könnygázra fakadtak a döntőbe jutás után, az angolok és a horvátok is egymásnak feszültek. És egy elképesztő nap után egy elképesztő meccsen a horvátok jutottak a döntőbe.

hvg.hu Itthon

Elvesztette Soros-jellegét - Stop Sorosról és Alaptörvény-módosításról vitáztak a képviselők

Az első ügyekben esett egymásnak kétharmad és ellenzéke. Az Alaptörvény-módosítás látszattevékenység, a benne foglaltak eddig is megvoltak, az igazi cél a Kúria megbüntetése, vélte az ellenzék. A kormány tett arról, hogy az ellenzék ne fogadhassa el a javaslatokat, aztán pedig rájuk mutogathat majd. A Stop Soros egy vicc, a Fidesz átverte szavazóit, amikor teljesen átírta a törvényt, mondta az MSZP.

hvg.hu Kult

Nincs újabb magyar Oscar, A víz érintése lett a legjobb film

Chilei alkotás győzte le a Testről és lélekről című filmet. A Dunkirk három díjat nyert, a nagy esélyesnek tartott Három óriásplakát Ebbing határában viszont alulmaradt a legjobb film kategóriájában. Az eseménytelen gálán téma volt Trump és a #metoo is.

hvg.hu Itthon

Őcsény és a kormány: Lázár szerint ilyenek vagyunk mi, magyarok

Lázár János állításai a Kormányinfón dióhéjban: a magyarok nem a kormány kétéves kampánya miatt őrültek meg Őcsényben, mindig is jellemző volt ránk az idegenekkel szembeni gyanakvás. Nem változtatják meg a választójogi törvényt, legyen mögötte bármilyen ellenzéki összefogás is. Megfontolandó, hogy az elismert menekültekért felvilágosító kampány induljon. Simicska, Jobbik és a többiek sunyiskodtak a plakátok ügyében, a kormánynak ebben tiszta a keze. Kifizetik a kórházak adósságait, Lázár szerint nem lehet megállapítani, hogy hol folyik rossz gazdálkodás, és hol van alulfinanszírozás.

hvg.hu Itthon

Buliba csapott át a tüntetés az Oktogonnál - szól a techno és az Orbán, takarodj

Tízezres tömeg gyűlt össze szerda délután a Hősök terén, hogy a CEU-t ellehetetlenítő jogszabály, illetve az úgynevezett civiltörvény ellen tiltakozzanak. A jó hangulatú demonstráció után a tömeg egy része a Fidesz Lendvay utcai székházához, majd a Kossuth térre, végül az Oktogonra vonult. Kiderült, szombat délután a Szabadság téren lesz a következő meghirdetett tüntetés.

hvg.hu Itthon

Orbán bújócskázott a sajtóval, nincs haladék a CEU-nak

A magyar politikai helyzethez viszonyítva is felfokozott hangulatban indult a héten a parlamenti munka. A Jobbik teleplakátolta az országot, Simicska és fia káromkodik, a CEU mellett pedig annyian tüntettek, mint évek óta nem. Közben a kormánytöbbség a CEU ellehetetlenítését szolgáló törvényt igyekszik azonnal átpaszírozni a Házon. A parlamenti hétnyitót élőben követtük.

HVG Itthon

Népszavazás 2016: mindenki a részvételre figyel - percről percre

Több mint tízmilliárd forintot költött a kormány arra, hogy a magyar állampolgárok vasárnap népszavazáson kimondják: nem akarnak kötelező uniós menekültkvótát. Az, hogy a szavazáson résztvevők nagy többsége ebben egyetértük velük, aligha kétséges. Az igazi kérdés az, hogy mennyien szavaznak majd érvényesen. A kormány az utolsó pillanatokig küzd, a baloldali ellenzék és megannyi civil szervezet viszont távolmaradásra, vagy érvénytelen voksolásra buzdít. Kövesse a nap eseményeit percről percre a hvg.hu-val.

hvg.hu Sport

EURO 2016, 10. nap - percről percre

A franciák óraműve mintha az egész Eb alatt késésben lenne, de a mérkőzéseik végére eddig magára talált a szerkezet. A csoportelsőségért csatába szálló dolgos svájci mesterek alakulata meglepheti őket, azonban egy döntetlennel kéz a kézben léphetnek a 16 közé. Az élet-halál találkozót pont ezért a román-albánon kell keresnünk, ugyanis mindkettőnek csak a győzelem elfogadható, ha legalább a harmadikok között szeretnék találni magukat.

hvg.hu Világ

Újabb hajtóvadászatok indultak, egyre több nevet és arcot ismernek a francia és a belga rendőrök - percről percre

Továbbra sem találják Salah Abdeslamot, a párizsi merényletek miatt körözött terroristát, és rajta kívül egy másik férfit is keresnek már a hatóságok, a 31 éves Mohamed Abrinit. Kedden a török légierő F-16-osai kilőttek egy orosz harci gépet a szír-török határnál, később szíriai felkelők egy orosz gyártmányú helikoptert lőttek ki, két bomba robbant egy egyiptomi szállodánál, Tuniszban pedig az elnöki gárda buszát robbantották fel. Az orosz elnök szerint Ankara hátba szúrta őket, de az ügyből fegyveres konfliktus nem lesz. Obama elnök Francois Hollande-ot fogadta, aki a héten Moszkvába is elmegy. A kedd esti franciaországi túszejtés nem terrortámadás volt. Kövesse híreinket percről percre!

hvg.hu Itthon

Végső nyugalomra helyezték Göncz Árpádot

Több ezer ember vett részt péntek délután Göncz Árpád volt államfő temetésén az Óbudai temető 16-os parcellájában. Mécs Imre búcsúbeszédében azt mondta, jó lenne, ha sok Göncz Árpád lenne, aki a szeretet embere volt, de tudott határozott és kemény is lenni. Orbán Viktor családjával magánemberként látogatott el a gyászszertartásra, a hátsó sorokban foglalt helyet.

hvg.hu Itthon

Magyarország átjáróház lett - a menekültválság percről percre

Péntektől vasárnapig óriási tömeg, 19 ezer menekült érkezett Magyarországra. A többség regisztráció után tovább is áll Ausztria felé, a gyékényesi vasútállomás lett a továbbvándorlók központja. A menekültválság legsúlyosabb helyzetei most tőlünk délre, Horvátországban és Szlovéniában adódnak, vasárnap éjjel például 300 menekült zárta le a Zágrábot Ljubljanával összekötő autópályán lévő határátkelőt. Horvátországgal és Romániával egyre intenzívebb a szájkarate, Szijjártó Péter két nagykövetet is behívatott mára. A parlamentben kétharmados támogatást igénylő törvénymódosításokról szavaznak hétfőn. A menekültválság hírei percről percre.

hvg.hu Itthon

Több ezer menekült jön és megy, C-tervvel jöhetnek a horvátok - hírek percről percre

Horvátország felől több ezren lépték át a határt az elmúlt órákban. Vasárnap reggel kétezer menekültet hozott a különvonat Hegyeshalomra, ők rendőri felvezetéssel, gyalog keltek át a kishatáron Ausztriába. A román külügyminiszter autistának nevezte a magyar kormány intézkedéseit, Szijjártó hétfőre bekérette a nagykövetet. A magyar és a szerb belügyminiszter délelőtt megnyitotta a Horgos-röszkei nagyhatárt, az osztrákok viszont lezárták Hegyeshalmot, rengetegen várakoznak így is Nickelsdorfban. A horvátok bevethetik a "C-tervet". A migránsválság hírei percről percre.

hvg.hu Itthon

Kiterjesztették a válsághelyzetet, a horvátok nem bírnak a menekültáradattal - menekülthírek percről percre

Horvátországba egyre több migráns érkezik, válságtörzset hívtak össze, a katonai felkészülést is megkezdték és közölték: nem bírnak a menekültek áradatával. Horgos viszont gyakorlatilag kiürült, mindenki Horvátország felé halad és onnan Szlovéniába mennének. Este kiderült: kiterjeszti a kormány a válsághelyzetet Baranya és Somogy megyére is, a határzárat pedig elkezdik építeni a horvát szakasz bizonyos pontjain is. Kövesse az eseményeket percről percre a hvg.hu-val!

1 2 3

A címlapról ajánljuk