#péksütemény







Hol kapható a jó kifli? – a nagy pékségteszt
 

Hol kapható a jó kifli? – a nagy pékségteszt

Kifliket kerestünk, nem a hájpolt kézműves pékségekből, csak ami az utunkba került Pesten, Budán, a környékén. Olyanokat szerettünk volna, amelyeknek ropogós a héja, puha a belseje, roppanós a csücske. Mondhatni úgyis, egyszerű, békebeli, reggelire, tízóraira, uzsonnára való péksüteményt. Az eredmény: némely terméket egyáltalán nem ajánlunk fogyasztásra. Itt a nagy kifli- és pékségteszt.

Gy.Zs. Gy.Zs.


Húsvétol a lyukas péksütemény - recept
 

Húsvétol a lyukas péksütemény - recept

Kerek, formás, mutatós, mielőtt sütőbe bújik elnyerni a formáját, vízfürdőbe mártózik. Mint minden nagy sztár, a legfényesebb karriert Amerikában futotta be. Osztrák szomszédjaink hagyományosan húsvétkor fogyasztják. Újdonság lehet a mi húsvéti asztalunkon is: a bagel.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó



Mérgező péksütemények: a gabonatermesztők külföldi szálról beszélnek
 

Mérgező péksütemények: a gabonatermesztők külföldi szálról beszélnek

"A termelő alapvető érdeke, hogy egészséges alapanyagot állítson elő, vagyis az, hogy ne mérgezze az embereket" - így reagált Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke az e heti Figyelőben megjelent írásra, amely szerint a hatóságok agyonhallgatják a tavalyi gabonából őrölt liszt veszélyeit, azt, hogy - a lap állítása szerint - gombából származó méreganyaggal, fuzáriummal szennyezett. Utóbbit a lap laboratóriumi vizsgálatokkal támasztja alá, Vancsura szerint azonban a magyar minőségellenőrzés kiszúrná a szennyezést.

hvg.hu hvg.hu