A legjobb receptek répából
A répa hétköznapi, egyszerű és olcsó zöldség, mindenhol beszerezhető, mindenki használja. Mégsem gyakori, hogy egy receptben a répa kapja a főszerepet, pedig vitaminokban gazdag és nagyon ízletes zöldségről van szó.
A répa hétköznapi, egyszerű és olcsó zöldség, mindenhol beszerezhető, mindenki használja. Mégsem gyakori, hogy egy receptben a répa kapja a főszerepet, pedig vitaminokban gazdag és nagyon ízletes zöldségről van szó.
Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a kísértésnek.
A madártej szinte mindenki gyerekkori kedvence. Sőt, megkockáztatjuk, valami olyan finomság, ami elkísér minket a bölcsőtől a sírig. Egy éppen mostanában zajló internetes, össznépi szavazás tanúsága szerint pedig népszerűsége vetekszik a somlói galuskáéval és a palacsintáéval.
Az avokádó csak pár éve került be a magyar piacok, boltok kínálatába. S a megjelenése óta állandó vita tárgyát képezi. Gyümölcs-e vagy inkább zöldség? Hizlal-e vagy fogyaszt? Egészséges-e vagy egyenesen mérgező?
A magyar konyha hagyományos ételei közé tartozik a mára kissé elfeledett, nudli és a barátfüle. Fedezzük fel a régi ízeket!
A rozé kacsamell manapság nagy divat, a legtöbb étterem étlapján feltűnik. Jó hír, hogy otthon is nagyon egyszerűen elkészíthető méghozzá pillanatok alatt. Most három különleges receptet mutatunk be.
Az egyik legolcsóbb és legbombasztikusabb vitaminforrásunk az előkelő hangzású Beta Maritima, a cékla ősanyja, egy szerény, mediterrán tengerparti növény. Élettani értékei mellett számos ízletes, finom étel készíthető belőle.
A Dobos torta igazi hungarikum. Finom és tömör gyönyör. Méltó egy Bálint napi meglepetésre, nem szólva a globalizációs Valentinról.
A földimogyoró nagy mennyiségben nem tesz túl jót a bőrnek - mint általában az olajos magvak -, és hízlal is, de ha mértékkel fogyasztjuk, akkor kiváló eledel lehet. Most olyan recepteket mutatunk be, amelyek pont a mogyorótól lesznek nagyon különlegesek.
Bár egész évben sokak kedvence, a fánk, igazán farsangkor lesz főszereplő. A vidám télűzés közepette tucatszám fogy a szalagos, a csöröge, a rózsa, a töltött, a bécsi.
Gyerekkorom egyik rejtélye volt, hogyan is sülhet valami hamuban. Kedvenc mesehőseim tarisznyájából nem hiányozhatott az a bizonyos kis kerek harapnivaló. Amely aztán elkísért felnőtt koromra az értekezletekre, a mindenkori munkahelyi büfékbe, házibulikra, útjaimra itthon s külhonban. Igaz, többnyire nem hamuban sült.