Tökéletes zöldborsós fogások - recept
A zsenge zöldborsó nyersen gyerekkorom egyik kedvenc csemegéje volt. A friss zöldborsóból készült levest pedig szinte szertartásosan, mély csendben kanalaztuk.
A zsenge zöldborsó nyersen gyerekkorom egyik kedvenc csemegéje volt. A friss zöldborsóból készült levest pedig szinte szertartásosan, mély csendben kanalaztuk.
A katalánoknál az év egyik legemlékezetesebb éjszakája Sant Joan-é. Ami nem más, mint a mi Szent Iván éjünk. A nyári napéjegyenlőségnek kulináris hagyományai is vannak.
A life-style.hu oldal süteményes-sütős receptsorozatot indít, a témában profi blogger segítségével. A tervek szerint hetente jelentkeznek újabb finomsággal. Lucilla első receptje a kekszekről szól.
Az Étel, ital, kicsi vú blog írója egy különleges paradicsomleves receptjét mutatja be legfrissebb bejegyzésében.
A bodzabokrok messziről integető tenyérnyi, fehér virágának jellegzetes illatánál csak az íze egyedibb, semmi máshoz nem hasonlítható. Szerencsére a bodza a szó szoros értelmében újra a virágkorát éli.
Túró mindenhol kapható, finom, könnyű vele bánni és nem túl drága. Ezer és egy féle módon felhasználható sós és édes ételekhez egyaránt.
Egyre bővül a tavaszi zöldségek köre, most már az újburgonya is megfizethető és a spenót sem melegházi, úgyhogy érdemes belőlük valami különlegeset is alkotni.
Nyárcsalogató piros szépség. Színe hivalkodó, illata és látványa csábító, üde íze megunhatatlan.
Ha valakinek még mindig nem tűnt volna fel: derékig járunk a spárgaszezonban. Mindenki menjen és vegyen-egyen spárgát. Segítségül, íme, egy elronthatatlanul egyszerű recept egyik mesterszakácsunktól.
„Ne feledd sose barátom, hogy a fölséges eledelnek a csúcsa a legfölségesebb” - tanácsolja nem kisebb ínyenc, mint Apicius.
Gyerekkoromban csak Mary Poppins történetéből ismertem a gyömbéres kalácsot. Isteni finomnak képzeltem, mint minden elérhetetlen, mesebeli édességet. Azt nem is tudtam, hogy a nagyi is használt gyömbérport az ételekbe. Ma már a friss gyömbér is szinte mindenhol kapható, furcsa alakjával felhívva magára a figyelmet.
A Modern Magyar Konyha mozgalmat 2009-ben Cseh János séf indította útjára. A vezetésével rendszeresen főzőtanfolyamokat is tartanak. Munkatársunk ott járt a legutóbbi kurzuson.
A Malackaraj gasztroblog legutóbbi bejegyzéséből megtudhatja, hogyan kell elkészíteni a mákos halat.
Sör, kenyér, élesztő, fűszerek. Mi lesz belőle?
Előfordul, hogy a vendégsereg, de még a család étvágyát is túlbecsüljük. Több napos ünnepeken, hosszú hét végén szinte biztosan. S marad a nyakunkon egy rakás, megunt finomság. A maradék egy kis rásegítéssel bámulatos átváltozásokra képes – íme pár ötlet!
A Michelin ajánlásával még híresebbé vált Arcade Bistro konyhafőnökétől kaptuk e heti receptünket, amely főzést tulajdonképpen nem is igényel, úgyhogy kezdőknek is ajánljuk.
Húsvétkor mindent elárasztanak a tojások, a bárányok és a nyulak, de míg az előző kettő gyakran a tányéron is megmutatja magát, a nyulak a kertben maradnak – pedig a nyúlhús nemcsak nagyon finom, hanem egészséges is.
A jellegzetes húsvéti ételek közül sokunknak a legizgalmasabb a bárány. Ezt nem vesszük-esszük csak úgy, meg kell adni a módját.
A The Italian Job legfrissebb bejegyzéséből megtudhatja, hogyan kell készíteni egy igazi nápolyi pizzát, amely nem olyan régen uniós védelmet kapott.
A finom, foszlós, fonott kalács egész évben is sokszor az asztalra kerülhet. De húsvétkor mindenképpen ott a helye a sonka és a tojás mellett.