MTI/hvg.hu Kult

Cseke Péter marad a kecskeméti színház élén

Az ítészek úgy látják, az igazgató célkitűzése és törekvése arra irányul, hogy a kecskeméti Katona József Színház mostanra kialakított sokszínű műsorpolitikája tovább erősítse az intézmény hazai és nemzetközi jelenlétét, szakmai elfogadottságát.

Windisch Judit Itthon

Jordán Tamás: Szívem szerint az utcára vonulnék

"Nem tudták, hogy mibe nyúlnak bele. Visszahallottam, hogy a Fidesz felső vezetésének nem volt ínyére, hogy ekkora botrány tört ki Szombathelyen" - mondta színházigazgatói pályázatáról a HVG-nek Jordán Tamás, aki arról is beszél, mennyire bántja, hogy nem választották be a Nemzet Színészei közé, és azt is, hogy két nagyfiát gyerekkorukban elhanyagolta. Portré Jordán Tamásról.

hvg.hu Kult

Meghosszabbíthatják Jordán Tamás kinevezését

Március 27-én, rendkívüli közgyűlésen fogják tárgyalni a Weöres Sándor Színház igazgatói kinevezését. Úgy tűnik, a szombathelyi tiltakozás hatására kicsit engedtek a város vezetői.

hvg.hu Itthon

Dörner György marad az Újszínház élén

Az eddigi vezetőknek szavazott bizalmat szerdán a Fővárosi Közgyűlés három budapesti színháznál: a Tháliát továbbra is Kálomista Gábor, a Madáchot Szirtes Tamás, az Újszínházat pedig Dörner György irányíthatja.

MTI Kult

Kováts Adél lesz a Radnóti Színház igazgatója

A József Attila Színház, a Centrál Színház és a Katona József Színház élén a jelenlegi igazgatók folytathatják munkájukat, a Radnóti Miklós Színház vezetői posztját pedig Kováts Adél nyerte el, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén négy budapesti színház ügyvezető igazgatói pályázatáról döntött.

MTI Kult

Igazgatót keresnek négy budapesti színháznál

A Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról döntött keddi ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

MTI Kult

Azonnali hatállyal kirúgták a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját

Kriza Ákos polgármester azt mondta: azért döntöttek így, mert olyan "jelzések jöttek a színházból, hogy hatalmas a feszültség Kiss Csaba és a társulat között", ez pedig a szakmai munka rovására mehet, ezért a politikának kötelessége, hogy foglalkozzon az üggyel. A Magyar Színházi Társaság megdöbbenéssel értesült a direktor felmentéséről.

MTI Kult

Eszenyi és Mácsai is marad a színháza élén

A jelenlegi vezetők folytathatják munkájukat öt színház - a Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház, a Szabad Tér Színház és a Vígszínház - élén, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai zárt ülésén az ügyvezető igazgatói pályázatok eredményéről döntött.

MTI Kult

Heten pályáznak a nyíregyházi színház igazgatói posztjára

Gáspár András színész, Háda János színész-rendező, Laklóth Aladár színész, Pankotay Péter színész, Schlanger András színész-rendező, Szalma Tamás színész és a jelenlegi igazgató-főrendező Tasnádi Csaba indul a posztért.

MTI Kult

Négy színiigazgatói pályázatot írtak ki a fővárosban

Kiírta a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat a Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatói posztjára. A megbízatások ötéves időtartamra szólnak.

1 2 3

A címlapról ajánljuk