hvg.hu Kult

Megszavazták Budapest legmenőbb helyeit

Tizenkét kategóriában díjazták a budapesti szórakozóhelyeket: többek között a legjobb koncerthelyszín és a legjobb borbár címért is versenybe szálltak.

Bicsérdi Ádám Plázs

A nagy Duna-keringő: hol van az a régi plázs?

Néhány éve felerősödtek azok hangok, hogy ideje lenne a Dunát Budapesten is vonzó, gyalog is könnyen megközelíthető hellyé varázsolni. A szándék valósnak tűnik, a megvalósításában viszont egyelőre a civilek, főleg a Valyo csapata jeleskedik. Valami beindult a fővárosban is, de még mindig lenne mit ellesni néhány környező országtól. Ha viszont valaki a magyarországi Duna-szakasz rejtett kincseit fedezné fel, annak is van néhány tippünk. Nagy bel- és külföldi Duna-keringő.

Szakácsi Eszter Kult

„Ne szóljon be a pultos az illuminált vendégnek“

Egyre több szórakozóhely lepi el a belvárost, de mi alapján válik valami sikeres törzshellyé és mitől lesz egy másik tiszavirág életű? Mennyiben változtak a pesti underground zenei bulik, egyáltalán, hogy bulizunk ma a 90-es évekhez képest?

Csikász Brigitta Itthon

Teraszengedéllyel trükköztek Budapest szívében?

Egy frissen nyílt belvárosi bár terasznyitását vitatva tett feljelentést az V. kerületi kapitányságon egy lakó a Szent István téren. A feljelentés szerint a Mini Bar tulajdonosa nem kapott hozzájárulást a Bazilika plébániájától. A székesegyház gondnoka szerint a plébános hozzájárult ugyan az átalakításhoz, de nem tudta, hogy tavasszal és nyáron is zárt lesz a terasz. Az érintett cég szerint viszont minden szabályosan zajlott, a hiba a plébánia belső kommunikációjában van. Itt a tavasz, kezdődnek a viták a vendéglátóhelyek terasznyitásai miatt.

Csikász Brigitta Itthon

Így porladt szét a Vizoviczki birodalom

Végleg bezárnak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyei – közölte Vizoviczki László egyik munkatársa, a szórakozóhelyek "szakmai vezetője", Varjú Zoltán – ahogy ő maga fogalmaz –, "ismertebb nevén, Dexi" a hvg.hu-val. Dexi szerint ennek anyagi okai vannak, de hozzájárultak a "korrupciós ügy fő gyanúsítottjának tartott Vizoviczki Lászlóval kapcsolatban megjelent hazugságok is". Varjú hangsúlyozta azt is, hogy főnöke soha nem adta át senkinek a sziget szórakozóhelyeit, csak éppen nem ő irányította azokat.

MTI Itthon

Új ötlet: pénzbírsággal sújtanák a rendetlen szórakozóhelyeket

"Kocsmaadó" helyett utólagos pénzbírságot kellene kivetni azon vendéglátó-ipari egységekre, amelyek zavarják a környékbeli lakók éjszakai nyugalmát, illetve másnap reggelre környezetük rendetlenné válik - mondta a Napi Gazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

MTI Itthon

Hét szórakozóhelyet záratott be idén a katasztrófavédelem

Áttekintette a zenés-táncos szórakozóhelyek tűzvédelmi helyzetét a katasztrófavédelem az első félévben, a hatóság az ellenőrzések során a vizsgált helyszínek nagyjából harmadánál, nyolcvanöt esetben talált hiányosságot. Hét szórakozóhelyen találtak annyi és olyan súlyú hiányosságot, hogy azonnal bezárták a létesítményt.

MTI Itthon

Csak felnőtt kíséretében engednék szórakozni a tinédzsereket

Az új bűnmegelőzési stratégia felveti a közösségi rendészet megteremtését. Kezdeményezik a szórakozóhelyek szigorúbb ellenőrzését a kábítószer-fogyasztás és a 18 év alattiak alkoholfogyasztásának visszaszorítása érdekében. A tervezet azt is felveti: meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy a fiatalkorúak felnőtt kísérő nélkül ne mehessenek be szórakozóhelyekre.

cz. Kult

Menő műteremdiszkó lett az ex Tűzraktérből

Hamarosan egy éves lesz az Iskola. A Tűzraktér helyén létrejött kulturális központnak még még nem igazán sikerült eldöntenie: most alkotótér, klub vagy diszkó legyen.

katay Nyüzsi

Kocsmaregisztráció a rendőrségen

Ha be akarsz zárni tízet, regisztráltass ezret. Mi az? Rogán Antal, a parlamenti képviselők és a rendőrség társasjátéka az éjfél után nyitva tartó szórakozóhelyekkel, a külföldieket megnyúzó puncibárok bezárása érdekében.

MTI Itthon

Rogán kontra night klubok: 50-100 helyet érinthet egy új szigorítás

Az Országgyűlés kedd este megtárgyalta azt a kormánypárti törvényjavaslatot, amely a fővárosi önkormányzattól a kerületek hatáskörébe utalná a zajjal összefüggő szabályok meghatározását, továbbá amely rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen, éjfél után is nyitva tartó vendéglátóhelyek működését.

hvg.hu Itthon

Rogán harcba száll a night-clubok ellen

A rendőrség engedélyéhez kötné Budapest frekventált területein az éjszakai szórakozóhelyek működését Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője szerint erre azért van szükség, mert az "illegális erotikus szolgáltatás" fenyegeti a közbiztonságot, de a módosítással minden belvárosi szórakozóhelyet nehéz helyzetbe hozhat.

hvg.hu Itthon

Az utcán sem látják szívesen a dohányzókat

A dohányzás szórakozóhelyeken betiltása óta a cigarettázók az utcára szorulnak, amellyel a környékbeli lakók nyugalmát zavarják. Az egyes bárok maguk próbálják megoldani valahogy a helyzetet, az önkormányzat és az ÁNTSZ szerint ugyanis ez nem az ő hatáskörük.

1 2
Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

A kormány ma dönt, megnéztük, mire számíthatunk a járványadatok alapján

A kormány ma dönt, megnéztük, mire számíthatunk a járványadatok alapján

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Nem a tájban gyönyörködött a rendőrségi drón a Kőröshegyi völgyhíd felett

Nem a tájban gyönyörködött a rendőrségi drón a Kőröshegyi völgyhíd felett

A tartós fáradtság és a sápadtság a vashiány tünete is lehet

A tartós fáradtság és a sápadtság a vashiány tünete is lehet

730 milló forintot adott a kormány a debreceni repülőtérnek

730 milló forintot adott a kormány a debreceni repülőtérnek

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával