Balogh Csaba Tech

7 év után vége az Apple–Samsung-háborúnak

Hosszú évek és alighanem tízmillió dollárokban mérhető ügyvédi költség elégetése után kiegyezett egymással a legnagyobb port kavaró amerikai perben az Apple és a Samsung.

hvg.hu Tech

Tőlem lopott! Beperelte a Nokia az Apple-t

Szabadalmi jogsértés miatt perelte be a finn telefongyártó az amerikai óriáscéget, az Apple-t. Nehéz eldönteni, kinek van igaza, állandó a harc a két cég között.

hvg.hu Tech

Váratlanul békét köt az Apple és a Samsung

Egy váratlan fordulat következett be az Apple vs. Samsung háborúban: a két fél megegyezett, hogy minden egymás ellen indított pertől elállnak, amely az Egyesült Államokon kívül folyik.

Balogh Csaba Tech

Betiltották a Samsung több mobilját

Az Apple vs. Samsung ügy újabb fejezetét zárta le a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) azzal, hogy az Apple kérésének eleget téve megtiltotta a Samsung több készülékének forgalmazását az egyik legfontosabb okosmobilos piacon, az Egyesült Államokban.

hvg.hu Tech

Az iPhone betiltását kéri egy egyetem

Szabadalomsértési pert indított az Apple ellen a Boston Egyetem. Több termék betiltása mellett az Apple elmúlt néhány éves profitjának egy részét is kérik.

hvg.hu Tech

Betilthatják a Google Maps-et

A müncheni bíróság szerint a Google térképes szolgáltatása sértheti a Microsoft egyik szabadalmát - írja a TechCorner. Egy, a Microsoft számára kedvező német döntés után mindenhol nekimehetnek a Google-nek.

hvg.hu Tech

Beperelték a Facebookot a lájkolás miatt

A lájkolást és a legnagyobb közösségi oldalon használt néhány másik funkciót egy dán programozó már 1998-ban levédette - állítja a szabadalom jelenlegi birtokosa, aki beperelte a Facebookot.

hvg.hu Tech

Tim Cook ellenezte a Samsung-pert

Az Apple jelenlegi vezetője ellenezte a szabadalmi háborút, de Steve Jobs felülbírálta őt - írja névtelen forrásokra hivatkozva a Reuters.

hvg.hu Tech

Újabb dollármilliárdos szabadalmi per alakul

Az Egyesült Államok szövetségi bírósága több mint 1 milliárd értékű bírságot szabott ki a Marvell chipgyártó vállalatra az ellenük folyó szabadalmi perben a felperes Carnegie Mellon Egyetem javára.

hvg.hu Tech

Máris bajban a Windows 8?

Alig jelent meg a Windows 8, egy amerikai tervezőcég máris beperelte miatta a Microsoftot. Azt állítják: a nagyvállalat tőlük lopta a felületet.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk