#társasági adó

MTI Vállalkozás

Brüsszel bezárná a társasági adózás kiskapuit

Az anya- és leányvállalatok adózási szabályait meghatározó irányelv módosításával zárná be a társasági adóztatás uniós rendszerében lévő kiskapukat az Európai Bizottság - közölte hétfőn Algirdas Semeta adóügyekért felelős uniós biztos.

MTI Itthon

Adómentességet kapnak a vészhelyzetben segítő cégek

Az Országgyűlés pénteken elfogadta a távolléti díj számításával és a közpénzek szabályozásával összefüggő törvények módosításáról szóló javaslatot, így augusztus 1-jétől távollét - például szabadság - esetén nem változik a munkabér az adott hónap munkanapjainak számától és a távollét időtartamától függően. Arról is döntöttek, hogy a veszélyhelyzetben segítőknek az adományozáskor nem keletkezik adófizetési kötelezettsége.

MTI Világ

Nagy bajba kerültek a Dolce&Gabbana tervezői

Adócsalás miatt két és fél év szabadságvesztést kért a milánói ügyészség a világ egyik vezető divatmárkája mögött álló Domenico Dolcéra és Stefano Gabbanára. A tervezőpáros a vád szerint hozzávetőleg egymilliárd eurós összeggel rövidítette meg az adóhivatalt 2004-2005-ben.

hvg.hu Vállalkozás

Ahol csak lehet, kerülik az adót a multik

Megelégelték a fejlődő országok, hogy kibújnak a társasági adó megfizetése alól a multinacionális vállalatok. Guy Scott, Zambia alelnöke szerint kormányát évente kétmilliárd dollár veszteség éri az adó megfizetésének elmaradása miatt. Ez nagyobb összeg, mint amennyit Zambia évente együttesen egészségügyre és oktatásra költ.

hvg.hu Vállalkozás

Hanyagolják az adófizetést a vállalkozások

Az év egészében százmilliárd forintot jócskán meghaladó mínusz is elképzelhető a társaságok által fizetett adók esetében az államháztartás negyedéves adatai alapján a Napi Gazdaság számításai szerint

Jóri-Molnár Anikó Vállalkozás

Adózási dresszkód: hogyan kell öltözniük a start upoknak?

Kezdjük rögtön a jó hírrel: a kezdő vállalkozó alsó öltözéke akkor jó, ha lenge és áttetsző! Felvenni nagyon is ajánlatos, még ha szembe is megy a divatáramlatokkal. Akár öltönyös akár farmeres vagy, lesz még itt néhány rövidítés adóügyben is, ami kell ahhoz, hogy magabiztosan vághass neki életed egyik legnagyobb kalandjának. Segítünk!

hvg.hu Vállalkozás

A céges támogatásokról nagyjából le ismondhatnak a látvány-csapatsportok

Az elmúlt években a látvány-csapatsport támogatásokhoz kapcsolódó adókedvezmények egyre nagyobb népszerűségre tettek szert. E népszerűség azonban várhatóan jelentősen csökken, ha a törvényhozás elfogadja azokat az általános vitára bocsátott módosításokat, amik alapján töredékére csökken a sporttámogatáshoz kapcsolódó adókedvezmény.

hvg.hu Gazdaság

Itt van Orbán harmadik megszorítása

A kormány döntött a harmadik költségvetési kiigazító csomagról és véglegesítette az új adórendszert. A korábbi átmeneti adónemeket kivezeti az adózásból, a bankadót végeleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken, és kivezeti a különadókat, de a társasági adó három kulcsossá válik: 10 százalékos kedvezményes, 19 százalékos általános és 50 százalékos speciális kulcsot vezet be.

hvg.hu Vállalkozás

Úsznak az adósságban a vállalkozások

Bár az elsődleges pénzügy adatok alapján már túljutott a mélyponton a vállalkozói szektor, konszolidációról egyáltalán nem lehet beszélni. A javuló forgalmi és eredményadatokkal szemben nagyon jelentősen nőttek az adósságaik.

hvg.hu Vállalkozás

Vannak cégek, amelyek alig fizetnek adót – legálisan

Az elmúlt évben összesen 143 milliárd forint adókedvezményt érvényesítettek a cégek, szemben a 2010-es év 91 milliárdjával és 323 milliárd forint társaságiadó-bevételével. Az átlagos adóterhelés ezzel 9,4 százalékos lett, ami már-már adóparadicsomi állapotokra utal.

MTI Sport

Visszavetette a szponzorációt a társasági adó sportcélú felhasználása

Az éves társasági adóból mintegy 40 milliárd forint fordítható a látványsportok támogatására, de ahogy megnyílt ez a lehetőség, a szponzorok visszavonultak a versenysport támogatásától - mondta Szalay Ferenc (Fidesz), az Országgyűlés Sport- és turizmus bizottságának elnöke csütörtökön Budapesten, a Napi Gazdaság című lap szakmai rendezvényén.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy zónái: jó ötlet, hogy legyen jobb

Kétségkívül szép lenne, ha a kormány a leszakadt térségekben létrehozott vállalkozási zónákban adókedvezményt adna a cégeknek. A sokadszorra meglebbentett ötletből azonban annyi azért nem derült ki, hogy a munkáltatók elővegyék a kockás papírt.

hvg.hu Vállalkozás

Itt a Matolcsy csomag egyik rejtett aknája

Komoly hátrányba kerülhetnek a kisadózó vállalkozások tételes adózását választó cégek, de üzletfeleik is. A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által az Országgyűlésnek beterjesztett, az úgynevezett kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló törvényjavaslat szerint nem minősül vállalkozás érdekében felmerült költségnek a kisadózó vállalkozásoknak kifizetett összeg a friss törvényjavaslat szerint.

hvg.hu Gazdaság

Itt az új adócsomag: Matolcsy megint a cégektől venne el

A magánszemélyek legfeljebb 700, a cégek 2500 forint telefonadót fizetnek majd. Az energia- és közműcégeknek jön a 30 százalékos társasági adókulcs. 130 milliárdot várnak a tranzakciós adóból. 5 millió forint fölött csak bankátutalással lehet majd fizetni, de az adófizetési kötelezettségbe nem esnek bele a magánszemélyek önmaguknak küldött utalásai. Itt vannak az adócsomag részletei.

MTI Gazdaság

Matolcsy: a magyar adópolitika nem akarja gátolni a beruházásokat

Matolcsy György szerint kiszámítható, versenyképes adórendszerrel lehet biztosítani, hogy a vállalatok a megtermelt eredményt újra Magyarországon fektessék be, a kormány ebbe az irányba tesz lépéseket - írta a nemzetgazdasági miniszter Scheiring Gábor LMP-s országgyűlési képviselő kérdésére adott válaszában. Scheiring Gábor arra volt kíváncsi, hogyan kívánja csökkenteni a kormány a jövedelemkiáramlást.

1 2 3 4 5 6
Mi köze a vécétartályomnak az elsivatagosodáshoz?

Mi köze a vécétartályomnak az elsivatagosodáshoz?

A kormány harmadik levelétől sem lettek okosabbak az oltásra regisztrálók

A kormány harmadik levelétől sem lettek okosabbak az oltásra regisztrálók

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Durva fellépéssel oszlatták fel az eddigi legnagyobb Navalnij-féle tüntetést Oroszországban

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Leszedette az uniós zászlókat egy csongrádi falu polgármestere

Leszedette az uniós zászlókat egy csongrádi falu polgármestere

Az összes vádlottat felmentették az izsáki vadászház ügyében

Az összes vádlottat felmentették az izsáki vadászház ügyében

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

Itt vannak a középiskolai felvételi feladatsorai és megoldásai

A címlapról ajánljuk