szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismert HIV-fertőzöttsége ellenére 100 lány szüzességét vette el felnőtté avatási szertartásként az afrikai Malawiban egy 45 éves férfi, aki pénteken állt bíróság elé.

Egy úgynevezett rituális tisztítás keretében frissen megözvegyült nőkkel is lefeküdt. Az ilyen rituálé célja a helyiek hite szerint az, hogy az elhunyt férj szelleme megtalálja a nyugalmat.

Azokat a férfiakat, akik fizetség ellenében végeznek ilyen rituálékat, Malawiban hiénáknak hívják, mivel éjszaka és titokban aktívak.

A dél-afrikai ország kormánya harcol a szexuális beavatási szertartások ellen. Mégis tovább élnek ezek a gyakorlatban, főként vidéken, elsősorban az ország déli területein.

Ha egy lány pubertáskorba kerül, a családja fizet egy hiénának, hogy fossza meg szüzességétől, így vezesse be a felnőttek világába. A bírálók szerint az ősi tradíció tulajdonképpen szervezett nemi erőszak.

Az Eric Aniva nevű "hiéna" letartóztatását az ország elnöke személyesen rendelte el, miután a férfi őszintén beszélt szokásairól egy interjúban, amelyet a BBC-nek adott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!