szerző:
hvg.hu

Nem szoktuk védeni sem az MTI-t, sem Selmeczi Gabriellát, de most ez következik.

Egyenruhás nőkről közölt fotósorozatot a nemzetközi nőnap alkalmából az MTI. Ebből a Bors és később a 444 is csak azt a kattintékony darabot vette át, amely határvadász katonanőket ábrázol.

Holott a sorozat több elemből áll, és ezt bármelyik hírszerkesztő látja, aki az MTI-ből kiemeli a képet. Van egy első tisztet és egy stewardesst ábrázoló páros portré, vannak apácák a fővárosi Örökimádás templomban, a Nemzeti Énekkar női kara, a Budapest Wolves Ladies amerikaifutball-csapatának tagjai, laboránsok az MTA természettudományi laboratóriumában, takarítók a Radisson Hotelből, és igen, a határvadász katonanők.

©
©
©
©

Boldog nőnapot kíván a Bors

Utóbbi képet a szerdai Bors is kitette (a sorozat többi elemének szerepeltetése nélkül) "Így kíván boldog nőnapot az MTI" címmel. A kommentárban azt firtatták, vajon a határok védelme még a Kövér László házelnök által 2015-ben kijelölt női rendeltetést is felülírja-e. Kövér annak idején azt mondta: "Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk."

Csakhogy a nőkre érzékeny lap az 5. oldalon éppen március 8-án a következő közegben szerepeltette Selmeczi Gabriellát, aki, még ha olyan is, amilyen, mégiscsak egyike azoknak a nőknek, akik megpróbálnak Magyarországon részt venni a sötét öltönyös politikában.

©

Selmeczi szexminiszterként való szerepeltetéséhez az apropót az adta, hogy megszavaztatták az olvasókat a lap honlapján, és 47 százalékuk szerint Selmeczi Deutsch Tamásnál, Balog Zoltánnál és Semjén Zsoltnál is alkalmasabb lenne arra, hogy kedvet csináljon a népességnövekedéshez.

Ami aláássa a nők megbecsülését, az nem az, hogy ők is jelentkezhetnek a határvadász századba (ha már van ilyen), hanem az, hogy pozíciójuktól, eredményeiktől, képességeiktől függetlenül állandóan olyan témákkal kapcsolják össze őket, amiket a társadalom jó része szerint amúgy sem haladhatnának meg: szex, gyerekszülés, szépségápolás, szép ruhák, főzés, mosóporreklámok stb. A sor folytatható, még ha nem is tetszőlegesen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Cigányozik a Facebookon Antall József fia és örökségének ápolója

Antall Péter, a néhai miniszterelnök szellemi örökségét ápoló tudásközpont igazgatója szerint csak a konzervatív értelmiségi mentalitás hozadéka, hogy az ember kuruc.infós tartalmat, rasszista vicceket, fenékrázós videót, szexista és homofób kommenteket oszt meg.

Csok-csapda: az önerő hiányában nem tudják felvenni a családok a támogatást

Csok-csapda: az önerő hiányában nem tudják felvenni a családok a támogatást

Egy év alatt két vadonatúj Mercedest is nyert ugyanattól a cégtől az ország legmázlistább embere

Egy év alatt két vadonatúj Mercedest is nyert ugyanattól a cégtől az ország legmázlistább embere

Így küzdött a tini Audrey Hepburn a nácik ellen

Így küzdött a tini Audrey Hepburn a nácik ellen

Varga elismerte, hogy ügyfélkapun keresztül rúgtak ki embereket

Varga elismerte, hogy ügyfélkapun keresztül rúgtak ki embereket

A Közbeszerzési Hatóság elnöke az Elios-ügyről: Ez egy felfújt téma

A Közbeszerzési Hatóság elnöke az Elios-ügyről: Ez egy felfújt téma

Új fizetésképtelenségi törvényt akar a kormány

Új fizetésképtelenségi törvényt akar a kormány