szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyzet komolysága ellenére a gyermek bátran és nyugodtan viselkedett.

Ashly Moreau épp csak elköszönt munkába induló férjétől, amikor a mosdóban észrevette, hogy kisbabája – a 34. héten – hamarosan megszületik. "Miután elfolyt a magzatvizem, lenéztem, és észrevettem, hogy a kisfiam lábai már kibújtak" – mondta az asszony.

Mivel egyedül volt a házban 10 éves kisfiával és 11 hónapos lányával, megkérte a fiút, hogy értesítse a mentőket. Jayden eleinte nem tudta, hogyan segítsen az édesanyján, aki a padlón feküdt.

"Tudtam, hogy a baba nem lélegzik, a lába lila volt" – mondta Moreau. A helyzet komolyságára ellenére a kisfiú bátran viselkedett. Amikor belépett a fürdőszobába, csak vett egy mély lélegzetet és azt mondta, "oké, anya, mondd el, mit kell tennem".

"A fiam nagyon nyugodtnak látszott, én pedig azt mondtam, a lehető leggyorsabban ki kell emelnünk a babát, mivel farfekvéses, és nem lélegzik" – mesélte a louisianai édesanya a KPLC-nek.

Jayden pedig ezt tette – gyengéden, a lábainál fogva kihúzta a kisbabát, majd kirohant a konyhába, hogy megkeresse az orrszívó készüléket. Miután kitisztította kisöccse orrát, a baba lélegezni kezdett. A mentők szinte rögtön megérkeztek a helyszínre, az anyát és babáját pedig kórházba szállították. Az orvosok szerint, ha Jayden nincs otthon a szülésnél, édesanyja elvérzett volna, kisöccse pedig nem maradt volna életben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!