szerző:
Németh Róbert

A túl sok közös teázás és gin tonic ugyanis kikezdte a néhai angol popikon idegeit. Íme, a történet.

A mesélő a David Bowie: A Life című életrajzi könyv szerzője, Dylan Jones, aki a könyv sajtóbemutatóján osztotta meg a sztorit az újságírókkal, írja a Telegraph.

"Hanif Kureishi író mesélte nekem, hogy Bowie, aki a 70-es években Svájcba menekült az adók és a dílerek elől, és ott vett házat, Genf-külsőn, de nem ismert senkit a környéken. Egy szép napon fél 6 körül valaki kopogott Bowie házának ajtaján. Hello, David, szólt egy hang – Roger Moore volt az, aki átugrott Bowie-hoz egy csésze teára."

A tea után mindenféle italok jöttek, Moore pedig csak mesélte és mesélte a fantasztikusnál fantasztikusabb James Bond-sztorikat. Kitűnően érezték magukat – meséli Jones.

Na, de aztán Moore másnap is jött, és azután is, egy teljes héten át, mondja az anekdota, és mindig ugyanazokat a történeteket mondta el. Bowie-nak pedig, nem meglepő, egy idő után elege lett a 007-es ügynökből/az angyalból.

Két hét telt el, és Bowie a következő alkalommal, így az életrajz, már a konyhaasztal alá bújt, amikor Roger Moore kopogtatott és belépett a házba.

A történet még ennél is viccesebb csattanója, hogy amikor 1985-ben az A View to a Kill című filmben (idehaza: Halálvágta) Roger Moore visszatért James Bondként, Bowie számára felajánlották a főgonosz, Max Zorin szerepét. Visszautasította.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!