szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igencsak szoros volt a mezőny az idei Országos Rozé Borversenyen. Végül a 332 beküldött rozé mintából 73 arany- és 190 ezüstérmet érdemelt ki, de sok termelő örülhetett a bronz díjazásnak is.

Leginkább persze a borkedvelők örülhetnek, mert nagyon jónak tűnik a 2017-es felhozatal. A tradicionálisan Miklós-napra – Kunszentmiklóson – szervezett hazai megmérettetés évről évre híven tükrözi az adott esztendő termését, az újonnan palackozott borok minőségét Magyarország szinte minden borvidékéről. A dr. Kállay Miklós emeritus professzor (Szt István Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet) vezette szakmai zsűri a sorrendben 19. versenyen tényleg nehéz helyzetben volt, annyi kitűnő tétellel találkoztak. Végül a 73 aranyérmes közül a Garamvári Szőlőbirtok Lellei Rosé bora nyerte el a „Magyarország legjobb rozé bora” címet.

©

A prémium pezsgőiről híres, de kiváló borokat is készítő Garamvári Szőlőbirtok a Dél-Balatoni borvidéken levő birtokairól szüretelte a rozé cuvée-t. A borászat szakemberei elsősorban a precíz borászati munkát, azaz a megfelelő időpontban elvégzett szüretet és a kitűnő házasítást tartják sikerük zálogának. Elég meggyőző, hogy az idén ez már a második kitüntető címük. A korábbi országos borversenyen lellei Irsai Olivér boruk nyerte el a „Legjobb Hazai Nemesítésű Illatos Fehérbor” nagydíjat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]