szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szomorú, de tanulságos mese egy szárny nélküli méhecskéről, akit megtalált egy jóságos nő kertészkedés közben. Öreg néne őzikéje 2.0, igaz, most happy end nélkül.

A Soulmates Facebook-oldala osztotta meg az állati cukiságokat felvonultató The Dodo videóját, amelyben egy nő elmeséli, hogyan került közel egy szárny nélküli méhecskéhez, és mire tanította őt a kis rovar története.

Fiona Presly kertészkedés közben talált rá a sérült méhecskére: nem voltak szárnyai, ezért próbált neki segíteni. Rátette egy virágra, hogy nektárhoz juttassa, és azt gondolta, másnap már nem találja a kertben. De nem így lett: a méhecske ott volt még a virágon, ezért úgy döntötte, hogy beviszi a lakásába, hátha meg tudja menteni. Felhívott szakértőket, megkérdezte őket, mit tehetne az egyébként élénk kis rovarért. Volt, aki úgy vélte, hogy vírusfertőzés miatt veszíthette el a szárnyait. A kertbe mindesetre nem vitte vissza, mert rossz volt az idő.

A lakásban a méhecske szinte olyan volt, mint bármelyik házi kedvenc. Fel-alá mászkált megmentője ujjain, ráült az orrára, sőt, aludt a tenyerében. Az idill azonban nem tartott sokáig, mert napról napra gyengébb és lassúbb lett, nem akart már táplálkozni többé. Aztán egyik éjjel kimúlt szegény.

Bár a méhecske elvesztése fájdalmas volt számára, Fiona boldog volt, ha arra gondolt, hogy az utolsó napjait megszépítette.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!