szerző:
hvg.hu

A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom videója megnézése után Észak-Korea beakasztaná a repeat gombot – véli az óvónőnek készülő Mészáros Luca.

A Hozz világra még egy magyart mozgalom szerint, aki harminc fölött még a szüleivel lakik, vagy külföldre vándorol, hogy munkát vállaljon, feláldozza a nemzetet a kényelme oltárán. Erről – mint beszámoltunk róla – videót is közzétett, amin Budaházy Edda a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György testvére osztja az észt a magyarság pusztulásáról és ennek felelőseiről.

A videóra a Facebook-oldalán reagált Mészáros Luca, aki azzal vált ismertté, hogy az áprilisi Fidesz-győzelem után megírta: a mai 22 éveseknek nincs jövőképe Magyarországon. Szerinte a Budaházy-videó megnézése után „Észak-Korea beakasztaná a repeat gombot, és Kim Dzsong Un lehetséges, hogy elővenné és meghámozná a padlizsánját”.

Mészáros elismeri, hogy a probléma valós, Budaházy Edda igaz dolgokról beszél. „Igen, mindenki tisztában van vele: a magyar emberek száma az országban csökken. A fiatalok elmennek, és nem igazán jönnek vissza, kint hozzák világra gyermekeiket, akik hiába számítanak elméletileg magyarnak, de gyakorlatilag nem azok, hiszen nem egy olyan kórházban születtek, ahol az erőlködő anyáknak a szájukba esik a penész, és ahol ebédre kutyapárizsit kapnak a kenyér mellé”.

Megjegyzi, a videóban Budaházy „egyszerűen kimondja, hogy jobban keresünk kint, emiatt nekiindulunk, sőt, érveink is vannak a kivándorlásra. PEDIG! Az országnak szüksége lenne ránk itt.”

Azt viszont – folytatja Mészáros – nem mondja, mi miatt nem kellene ezt tennie a fiataloknak, nem hoz fel ellenérveket, amivel esetleg megvétózná a több százezer magyar ember döntését, aki már most kint él, illetve akik már éppen az autóban vagy repülőn ülnek, és fentről figyelik az országukat, ahogyan távolodik. A videóban egyetlen érv hangzik el a Szózat nyomán: itt élned, halnod kell. „Kész, elégedjél meg ezzel, hagy ott a 600.000-es fizetésedet, a 13. és 14. havi béredet, gyere már haza 180-ért dolgozni a havi 70.000-es hiteled mellé: mert itt élned, halnod kell.”

A Facebook-poszt aztán sorra veszi a Budaházy-monológ legfontosabb elemeit, a fókákkal, hörcsögökkel és kanapén alvó kutyákkal felvezetett abortusz kérdéstől, az „afrikai kannibálokig”, azaz a migránsokig, akikkel úgy vehetjük fel a harcot, ha teleszüljük a Kárpát-medencét.

Hosszú bejegyzése végén Mészáros Luca azt is megosztja a Himnusz sorait idézve, mit gondolnak az elmenők, amikor az életüket egy csomagtartóba pakolják, és itt hagyják a szeretteiket:

„Bújt az üldözött s felé
Kard nyúl barlangjában,
Szerte nézett, s nem lelé
Honját a hazában.”

A teljes bejegyzés itt olvasható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez történt: kiadták Stephen Hawking utolsó üzenetét – Istenről is szól

Ez történt: kiadták Stephen Hawking utolsó üzenetét – Istenről is szól

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

A végtelenbe és tovább: teszten az új Toyota Land Cruiser

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre

Mark Knopfler hat év után visszatér Budapestre