szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A luxuscég a környezettudatosság jegyében szőrmét sem fog többé használni.

Két környezettudatos döntést is hozott a napokban a Burberry: a luxusruhagyártó a jövőben nem égeti el a megmaradt ruhadarabokat, és nem használ többé szőrmét – szúrta ki a 444. A cég korábban rengeteg bírálatot kapott, amikor kiderült, hogy a raktáron maradt termékeiket egyszerűen elégetik. A Burberry akkor azzal védekezett, hogy csak a termékek értékének védelme érdekében teszik ezt, nehogy a ruhák leárazva kerüljenek a boltokba. Most azonban közölték, hogy szakítanak a gyakorlattal.

A modern luxus társadalmi és környezeti tudatosságot is jelent

– írta közleményében a cégvezérigazgatója, Marco Gobbetti. A szőrmehasználat beszüntetésével kapcsolatban azt közölte, hogy a Burberry már évek óta csak nyúl-, róka-, nerc- és ázsiai mosómedveprémet használt, de a jövőben ezt és az angórát is kiveszik kínálatukból. Gobbetti szerint viszont nem csak a valódi szőrmének intenek búcsút: a jövőben műszőrmével ellátott darabok sem kerülhetnek a boltokba, mivel a cég vezetése szerint a kőolajipari termék sem túl környezettudatos, és nem is igényes megoldás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!