szerző:
hvg.hu

A luxuscég a környezettudatosság jegyében szőrmét sem fog többé használni.

Két környezettudatos döntést is hozott a napokban a Burberry: a luxusruhagyártó a jövőben nem égeti el a megmaradt ruhadarabokat, és nem használ többé szőrmét – szúrta ki a 444. A cég korábban rengeteg bírálatot kapott, amikor kiderült, hogy a raktáron maradt termékeiket egyszerűen elégetik. A Burberry akkor azzal védekezett, hogy csak a termékek értékének védelme érdekében teszik ezt, nehogy a ruhák leárazva kerüljenek a boltokba. Most azonban közölték, hogy szakítanak a gyakorlattal.

A modern luxus társadalmi és környezeti tudatosságot is jelent

– írta közleményében a cégvezérigazgatója, Marco Gobbetti. A szőrmehasználat beszüntetésével kapcsolatban azt közölte, hogy a Burberry már évek óta csak nyúl-, róka-, nerc- és ázsiai mosómedveprémet használt, de a jövőben ezt és az angórát is kiveszik kínálatukból. Gobbetti szerint viszont nem csak a valódi szőrmének intenek búcsút: a jövőben műszőrmével ellátott darabok sem kerülhetnek a boltokba, mivel a cég vezetése szerint a kőolajipari termék sem túl környezettudatos, és nem is igényes megoldás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!