szerző:
hvg.hu

Kormánypárti lapok azzal vádolták meg Tibi atyát, hogy az ő kebabozójában követett el nemi erőszakot a meggyanúsított afgán férfi. A fiktív pap azt írja, nincs kebabozója, az pedig, hogy a Ripost és az Origo őt nevezte meg a nemi erőszak legfontosabb körülményeként, Orbán Viktort is nevetségessé teszik.

Egy hosszabb Facebook-poszttal is jelentkezett Tibi atya azután, hogy a Ripost címlapon állította, hogy az ő kebabozójában "erőszakolt az afgán migráns." A hírt más kormánypárti lap is átvette. Tibi atya azt már korábban közölte, nincs kebabozója, a belvárosi hellyel pedig, ahol az eset a gyanú szerint történt, évek óta perben áll. Most beperli a lapokat is. A kormánypárti lapok hírét összefüggésbe hozta azzal, hogy pár nappal korábban kritizálta a kormánymédia néhány "cinikus újságíróját."

Politikai bosszúból Tibi atyát kamuzni valakinek a nemierőszakos tragédiája mögé annyira hitvány gyakorlat, mint marketingcélokkal kedvezményes telefon-percdíjakat biztosítani egy buszbalesetben elhunyt gyermek családjának: ilyesmire csak a legelvetemültebb marketinges pszichopaták képesek.

Nem tud elmenni ennek a közvéleményt érintő olvasata mellett sem:

Ha egy kormány, amelyik tízmilliárdokat költ bevándorlásellenes kampányra, és azt ígéri, hogy a korruptságáért cserébe közbiztonsággal fizet, egy fiktív papot és egy kocsmát kell, hogy okoljon azért, mert egy bevándorló büntetlenül nemierőszak-sorozatot hajt végre a fővárosban, azt úgy hívják: a gyengeség megvallása.

Folytatva ezt a gondolatmenetet azt írja, a kormány arra kapott mandátumot, hogy megvédjen minket, és mikor az adóforintokból kitömött lapoknak el kell ismerniük, hogy ez nem történt meg, és a legtöbb, amivel elő tudnak állni, hogy egy fiktív pap kocsmájában történt az eset, akkor

a Riposzt és az Origo nem kevesebbet állítanak, minthogy Orbán Viktor büszke és erős Magyarországa szégyellheti magát, mert ennyire gyenge. Eközben Budapest a nemi erőszakos migránsok Mekkája, mert itt nemhogy újra és újra erőszakolhatnak, nemhogy nem kapják el őket azonnal, de a hatalom emiatt még csak nem is szégyelli magát, és minden, amit fel tud mutatni, hogy hazug módon Tibi atyához köti az esetet – így elterelve a közbeszédet a probléma valódi okáról.

Tibi atya szerint a legegyszerűbb, ha egyenesen Orbán Viktorhoz fordul a javaslatával: közpénzből egy országos biztonsági szolgálatot működtetne, "aminek az a feladata, hogy megteremtse azt a biztonságot, amit Ön megígért." A biztonsági szolgálat célja kifejezetten a nemi erőszakos bűncselekmények, és a családon belüli erőszak megakadályozása lenne, azonnali beavatkozással. A működését is leírta, a többi között fejlesztenének egy applikációt, ami egyetlen gomb lenyomásával bekapcsolja a telefon GPS-jeladóját és hívást indít az erre a célra kialakított központba, a segítők percek alatt a helyszínre érnének. Közben bekapcsolna a telefon kamerája és mikrofonja is, így lehetne fontos bizonyítékokat szerezni. Jogi és pszichológiai tanácsadást is ígér.

Azt mondja, ötlete éves szinten meg sem közelítené a migránsok elleni kampányáradat összegét, "egyetlen stadion árából" látványosan és közérthetően meg lehetne oldani egy jelenleg létező problémát.

Ha visszautasítja, természetesen még mindig ott van a „B” opció, és a Riposzt meg az Origo megnevezhet engem egy nemi erőszak legfontosabb körülményeként, csakhogy azt – ha a kommentekben szétnéz – láthatja, hogy már az Ön szavazói sem nyalják be. Ezzel az említett médiumok nem csak magukat, de személy szerint Önt is nevetségessé teszik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Pokolgép robbanhatott Észak-Írországban

Pokolgép robbanhatott Észak-Írországban

A Margitszigeten misézik Erdő Péter Szent Margit tiszteletére

A Margitszigeten misézik Erdő Péter Szent Margit tiszteletére

Federer kiesett az Australian Openen

Federer kiesett az Australian Openen

Wall Street Journal: Orbán Magyarországa az önkényuralom és a demokrácia hibridje

Wall Street Journal: Orbán Magyarországa az önkényuralom és a demokrácia hibridje

Nem kicsit arrogáns ez a luxusautós - videó

Nem kicsit arrogáns ez a luxusautós - videó