Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Elleptek mindent, a poloska-ember háború a végső fázisába ért. Átrágják a szúnyoghálót, átjönnek a falon is. Valaki szerint a jövő választását a poloskaügy dönti el, mások pedig a féktisztító sprayre esküsznek. Haditudósításunk következik.

Megkérdeztük olvasóinkat, mit és hogyan érzékelnek a Nagy Októberi Poloskainvázióból, és elárasztottak minket a panaszok. Pontosabban olvasóink egyetlen nagy jajszóvá forrtak össze: poloskafronton megkezdődött a rovar-ember háború sztálingrádi csatája.

©

"Szombat óta lehetetlen kiülni az erkélyre, a kiteregetett ruhákat, növényeket is ellepik a poloskák, vagy csak a falon sütkéreznek. Hiába van minden nyílászárón mobil szúnyogháló, így is 6-8 rovar jut be a lakásba naponta" – írja le a leírhatatlant András a XXI. kerületből, aki szerint a poloskamentes Budapesttel főpolgármester-választást lehetne nyerni, így most ingyen adunk egy ötletet Habony Árpádnak, hogy kire irányítsa a következő gyűlöletkampány verbális ágyúcsövét.

"Egész nyáron találkozunk velük nap mint nap, de ami augusztus közepe óta van az már szörnyű."

Ezt már Péter írja a Savoya Park környékéről, remélhetőleg még mindig tartják állásaikat, és ellenállnak.

©

De a XIII. kerületben is fürtökben lógnak a poloskák, a rutinosabb olvasóink pedig már azt is megállapítják, a barna ázsiai márványpoloskák lepik el a 1,5 négyzetméteres erkélyt.

A libegőzés is végzetes hiba most, a felvonó tartóoszlopain állnak lesben a rovarok, és csak arra várnak, hogy a gyanútlan/végső kétségbeesésben leledző utazó arra haladjon, aztán beleberregnek a nyakukba.

De nemcsak a főváros nyögi az iváziót. Kecskemétről sem jöttek jobb hírek, de Péter legalább praktikus tanácsot is adott a háborúhoz:

"napi 20-30 db-ot likvidálunk az erkélyről. A féktisztító vagy precíziós spray hamar elintézi őket, nekünk ez nagyon bevált."

Más kommentelőink új hadiszövetséget, sőt barátságot köszönhetnek a poloskáknak: "múlt héten nálunk Sanyi, a kaszáspók befalt egyet. Azóta kissé mintha meghízott volna, de én örülök, hogy hagytam élni Sanyit, amikor porszívócsővel lekaphattam volna. Azt hiszem, Sanyi és én barátok lettünk." Van, aki gasztronómiai hasonlatot talált: "Akad rendesen 20 perc alatt 4 főre összejön egy pörköltre való". "8 méter magasban emelőkocsin dekorfóliáztunk. Kollégám úgy visítozott tőlük, mintha áspiskígyók repkedtek volna a fejünk mellett" – így veti vissza a GDP-termelést ez a kis rovar.

Van, aki már tudja a csodaszert: "étolajban 2-3 napig áztatni fenyőágat majd ezt elhelyezni polcokra ablakba kis tálkákban állitolag nem szeretik a kioldott illatot" – ennek hatékonyságáról szívesen olvasnánk beszámolókat.

Más két szóban ajánl csodafegyvert: "Tartsatok tyúkot." A rovarirtó szerek használata a lakásokban beválik, valaki annyit ír, ezektől "hullanak, mint a legyek".

Van, aki a poloskaháborúnak is a jó oldalát látja meg: "Nem túl rózsás, de ha ennyi medve lenne a környéken, az sokkal kellemetlenebb lenne!"

"Én a közelébe se merek menni, a kisfiam szedi össze, cserébe 5 percekkel növelhető a Minecraft nézése" – ezt a pedagógiai húzást talán még Vekerdy Tamás is értékelné.

Ön is harcban áll? Küldjön történetet vagy képet, videót a nagy honvédő poloskaháborúból az [email protected] címre!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Figyelem, hétfőtől vasúti sztrájk lesz Németországban

Figyelem, hétfőtől vasúti sztrájk lesz Németországban

Pamela Anderson nem olyan nagy rajongója az olasz belügyminiszternek, mint Orbán Viktor

Pamela Anderson nem olyan nagy rajongója az olasz belügyminiszternek, mint Orbán Viktor

Nemcsák Károly fejét félti a Ripost

Nemcsák Károly fejét félti a Ripost

Mi jobb a bolygónak, az igazi vagy a mű karácsonyfa?

Mi jobb a bolygónak, az igazi vagy a mű karácsonyfa?

Megvan az európai szocialisták listavezetője

Megvan az európai szocialisták listavezetője

Népességrobbanás várható a migrációt kibocsátó országokban

Népességrobbanás várható a migrációt kibocsátó országokban