szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több diák dönt úgy, hogy arra kéri a családját és ismerőseit, hogy a virágra szánt pénzt adják jótékony célra.

Eddig huszonhét középiskola végzősei csatlakoztak az idei KézenFogva Ballagunk akcióhoz, amelyben a diákok arra kérik családtagjakat és barátaikat, hogy egy-egy virágszál vagy csokor árát inkább jótékony célra fordítsák – írja az Eduline oktatási portál.

A kezdeményezés 2016-ban indult, akkor még csak két középiskola – a Városmajori Gimnázium és a Gödöllői Református Líceum – vett részt benne, a programot az első évben a diákok és a KézenFogva Alapítvány munkatársainak közös felvetései, a ballagók ötletei, javaslatai formálták. Tavaly már hárommillió forintot gyűlt össze, ebből az összegből fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiataloknak segített megfelelő munkahelyet találni a kezdeményezést elindító alapítvány.

A szülők, rokonok, ismerősök a meg nem vásárolt virágok árával a fogyatékos fiatalokat a www.kezenfogvaballagunk.hu adományozói felületen keresztül támogathatják. A kezdeményezéshez bármelyik iskola csatlakozhat, de osztályszinten is van erre lehetőség, és olyan is van, hogy egy-egy ballagó diák egyénileg csatlakozik az akcióhoz.

További részletek az Eduline oldalán olvashatók!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok

Óvintézkedésekkel vizsgázhatnak majd a szakképzésben tanuló diákok