szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemcsak Magyarországon, külföldön is sokakat megrázott a háromszoros olimpiai bajnok halálhíre.

Volt ellenfelei, külföldi sportolók és a Nemzetközi Úszószövetség is megemlékezett Benedek Tibor halálhíréről. Az AP nekrológjában – amit többi közt a The Washington Post is átvett – azt írta, a pólós legenda rendkívül népszerű volt Magyarországon, akit arról ismertek, hogy minden erejét a sportnak szentelte.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) sokkolónak nevezte, hogy Magyarország 24 órán belül két valaha volt legjobb pólósát is elvesztette. Kárpáti György és Benedek Tibor családjának és barátainak is részvétüket fejezték ki a Twitteren.

A nagy ellenfél, a szerb válogatottal világ- és Európa-bajnokságot, illetve olimpiai ezüst- és bronzérmet nyert Danilo Ikodinovics (akit az athéni olimpián Benedekék győztek le a döntőben) azt írta: a valaha volt egyik legnagyobb vízilabdás! Mindenekelőtt ragyogó ember volt! Megtiszteltetés volt, hogy ismertelek téged, Tibi!

„Utáltuk őket, féltünk tőlük, de soha nem tiszteltünk senkit úgy a medencében, mint a magyarokat. Dicsőség neki” – emlékezett meg Benedekről és a magyar–szerb vízilabdások örök versengéséről Marko Lazarevics szerb labdarúgó.

Sokszoros ellenfél, fenomenális játékos, háromszoros olimpiai bajnok, nagyszerű edző és fantasztikus ember – írta Tomaz Lasic egykori ausztrál vízilabdázó.

Az észak-londoni Watford vízilabdaklub Benedek mellett Kárpáti György haláláról is megemlékezett a Twitteren.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra