szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több mint 360 ezer forintnyi bírságot kell kifizetnie a szövetségnek.

5000 lejre, azaz átszámítva több mint 360 ezer forintra bírságolta meg a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) a román Országos Diszkriminációellenes Tanács magyarellenes rigmusok miatt – írja a Transindex.ro. A tavaly októberi Románia – Észak-Írország U21-es válogatott mérkőzésén ugyanis

a román szurkolók percekig skandálták, hogy kifele az országból a magyarokkal (afară, afară cu ungurii din țară).

A történtek miatt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat tett feljelentést. A tanács döntését közleményben üdvözölték. A jogvédelmi szolgálat igazgatója, Benkő Erika úgy fogalmazott:

Remélem, a jövőben a bírságok megúszását nem esetleges eljárási hiba keresésével akarják megoldani, hanem valós cselekvési tervvel és fellépéssel, amely megszünteti az áldatlan állapotokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mozgolódnak Mészárosék: Felcsútról Budapestre költöztették egyik cégüket

Mozgolódnak Mészárosék: Felcsútról Budapestre költöztették egyik cégüket

Minden problémának van megoldása

Minden problémának van megoldása

Az Iszlám Állam feltámadása fenyeget Szíriában

Az Iszlám Állam feltámadása fenyeget Szíriában