szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokkoló videóval próbálják megállítani a koronavírus-járványt Spanyolországban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Ahogy a világ sok országát, úgy Spanyolországot sem kerülte el a koronavírus-járvány. Bár az állam szigorú intézkedéseket hozott, ezt szerintük sokan, különösen a fiatalok nem tartják be. Így pedig hozzájárulnak a vírus terjedéséhez, és mások megbetegedéséhez.

A spanyol kormány most videóban is terjeszti észrevételeit, hangsúlyozva, hogy a kötelező maszkhordás a fiatalokra is vonatkozik, akik a felvétel tanúsága szerint nem csinálnak mást, csak vedelnek és diszkóba járnak.

A videóban először az látszik, hogy a spanyol fiatalok maszk nélkül buliznak. Ezután egy kórházi osztály következik, ahol szintén táncra perdülnek az orvosok, de ők maszkban és védőruhában teszik ezt, mivel tudják, hogy a fertőzés könnyen terjedhet.

A felvétel végén egy krematórium képe úszik be, arra figyelmeztetve, hogy a szabályokat nem követők ide juttathatnak másokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tekintetmágnes: eladó egy alig használt Alfa Romeo SZ

Tekintetmágnes: eladó egy alig használt Alfa Romeo SZ

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki