szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelmezbe bújt alkalmazott próbált egy kis ünnepi hangulatot teremteni a kórházban, úgy tűnik, az eset nagyon rosszul sült el.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában
Tömeges koronavírus-fertőzés tört ki egy kaliforniai kórházban - írja az NBC News.
A San Jose Medical Center 43 dolgozójának lett pozítív a koronavírus-tesztje december 27. és újév napja között, a gyanú szerint azért, mert az egyik dolgozó egy felfújható jelmezben járta az osztályt, hogy felvidítsa a betegeket. A kórház vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a jelmezből kiáramló levegő teríthette szét a vírust, de leszögezték, a jelmezt viselő egyénnek nem voltak tünetei.
Az egészségügyi központ a továbbiakban nem engedélyezi a jelmezviselést az osztályokon.
Az osztályt fertőtlenítették, a fertőzöttek jelenleg karanténban vannak.

Tömeges koronavírus-fertőzés tört ki egy kaliforniai kórházban – írja az NBC News.

A Kaiser Permanente San Jose Medical Center 43 dolgozójának lett pozitív a koronavírustesztje december 27. és újév napja között, a gyanú szerint azért, mert az egyik dolgozó egy felfújható jelmezben járta az osztályt karácsonykor, hogy felvidítsa a betegeket.

A New York Times hozzátette, a jelmez egy akkumulátorral működtetett ventilátorral volt felszerelve, amely beszívta a levegőt, hogy a jelmez megőrizhesse a formáját. A kórház vizsgálja, hogy a jelmezből kiáramló levegő teríthette-e szét a vírust, de hangsúlyozták, hogy a jelmezt viselő alkalmazottnak akkor nem voltak tünetei.

Az intézmény a továbbiakban betiltja az ilyen jelmezek viselését az osztályokon.

A NYT azt írta, nem világos, hogy az alkalmazott milyen hosszú ideig viselte a jelmezt, a kórház pedig nem árulta el, hogy az eset következtében betegek is megfertőződtek-e. Az NBC úgy tudja, a dolgozók éppen karácsony előtt kapták meg az első koronavírus elleni oltásukat, így annak még nem volt ideje kifejteni a hatását. Az osztályt fertőtlenítették, a fertőzöttek jelenleg karanténban vannak.

Majdnem egy hónappal ezelőtt hasonló eset történt a belgiumi Antwerpen mellett fekvő Mol településen: ott december 6-án egy koronavírussal fertőzött Mikulás ment el egy idősotthonban tartott ünnepségre, ami után 75 embernél – 61 gondozottnál és a személyzet 14 tagjánál – mutatták ki a fertőzést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!