szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégis hogy lehet edzeni egy hotelszobában?

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Három hét múlva kezdődik az Australian Open, de a tenisztornára Ausztráliába érkezők közül már 72-en vannak karanténban, amit sokan elég nehezen viselnek. Nekik azért kell most 14 napig szobafogságban lenniük, mert a három repülőgép valamelyikén voltak, amelyen koronavírus-fertőzött utasokat találtak.

A február 8-án kezdődő tornára 15 repülőgéppel érkezett több mint 1200 ember.

A hotelszobába kényszerült teniszezők azt is nehezményezik, hogy nem tudnak úgy edzeni, mint a riválisaik. Olyan top játékosok töltik ezeket a napokat a hotelekben, mint Victoria Azarenka, Sloane Stephens, Kei Nishikori vagy Angelique Kerber.

Néhányan felvetették, hogy nem utaztak volna el, ha tisztában lettek volna a szabályokkal. A szabályok minden, a tornára érkező teniszezőtől negatív tesztet követelnek – még az utazás előtt. A megérkezés után kijelölt karanténhotelekben szállásolják el őket, de a szobákat minden nap öt órára elhagyhatják, hogy a pályákon edzenek. A fertőzés által érintett gépeken utazók azonban 14 napon át egyáltalán nem hagyhatják el a szobáikat.

Julija Putyinceva például így oldja meg a készülést.

Okszana Kalasnyikova arra panaszkodott, hogy a karanténban lévő játékosok hátrányban lesznek a többiekhez képest. Novak Djokovic pedig felvetette, hogy a játékosokat teniszpályával rendelkező magánházakban kellene elhelyezni.

A hatóságok szerint már volt olyan teniszező, aki megszegte a karanténszabályokat, és az ajtót kinyitva beszélgetett másokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Operatív törzs: Vigyünk innivalót, és öltözzünk praktikusan, ha oltásra megyünk

Operatív törzs: Vigyünk innivalót, és öltözzünk praktikusan, ha oltásra megyünk