szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A veterán segítségével tavaly 32,8 millió fonthoz jutott a brit nemzeti egészségügyi szolgálat. II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte érte.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Megfertőződött a koronavírussal, és kórházban került Tom Moore százados – közölte a lánya. A 100 éves veteránt néhány hete tüdőgyulladással kezelték, a koronavírustesztje pedig a múlt héten lett pozitív.

Hannah Ingram-Moore azt is elárulta, hogy az édesapjának, akit a bedfordi kórházban kezelnek, légzéstámogatásra van szüksége, de nem szorul intenzív kezelésre.

A család szóvivője pedig arról tájékoztatott, hogy Tom százados még nem kapott a koronavírus-fertőzés elleni oltást a tüdőgyulladására szedett gyógyszerek miatt. Nagy-Britanniában eddig közel 9 millió embert oltottak be az első adag vacinával, 490 ezren pedig már a második dózist is felvették.

Tom Moore tavaly összesen 32,8 millió fontot (13,2 milliárd forint) gyűjtött a brit nemzeti egészségügyi szolgálatnak (NHS) a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére. Az akkor 99 éves veterán, aki a II. világháború idején az ázsiai hadszíntéren szolgált, azt vállalta, hogy még századik születésnapja előtt százszor körbesétálja házának kertjét. Cserébe azt kérte, hogy aki teheti, adományozzon az NHS-nek.

Tom százados eredetileg ezer font összegyűjtését tűzte ki célul.

Kezdeményezéséért számos politikus és híresség köszönetet mondott, II. Erzsébet királynő pedig júliusban lovaggá ütötte.

(BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesen új alkalmazásbolt kerülhet a Windows 10-be

Teljesen új alkalmazásbolt kerülhet a Windows 10-be

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit, mert aláírást hamisítottak az ajánlóíveken

Elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit, mert aláírást hamisítottak az ajánlóíveken