szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy amerikai egészségügyi vállalatnál 500 dollárral megtoldják azoknak a fizetését, akik bizonyítani tudják, hogy 20 napig egyhuzamban 7 óránál többet alszanak.

A vállalat célja, hogy arra ösztönözze dolgozóit, hogy kialudják magukat, hogy így pihenten érkezzenek az irodába és hatékonyabban végezzék a munkájukat. Az Atena elnök-vezérigazgatója, Mark Bertolini szerint nagy lehetőségeket rejlik abban, ha sikerül rávenni a dolgozókat arra, hogy többet aludjanak – mondta el a CNBC-nek adott interjújában. „Az alvás nagyon fontos, egy pihent ember jobban tud koncentrálni, és jobb döntéseket képes hozni, ami javít a hatékonyságon, így végső soron a társaság hasznára válik, és több profitot eredményez" – írja a lapra hivatkozva a Portfolio.

©

Betolini ezért tavaly el is indított egy kompenzációs programot a cégénél, melynek lényege, hogy aki bizonyítani tudja, hogy legalább 20 napon keresztül folyamatosan legalább 7 órát alszik éjszakánként, az éjszakánként 25 dollárt kap egy éves 500 dolláros plafonnal. Az alvásidőt egy okoseszközzel tudják bizonyítani a dolgozók.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!