szerző:
hvg.hu

Elég egy telefon, hogy megoldja a helyzetet.

2012-ben megszűnt cégnévre és adószámra érkezett a még öt évvel korábban a cég ügyeit intéző Ruszin Zsolt adószakértő e-mail-címére az idei kamarai hozzájárulás befizetését szorgalmazó értesítés, még a március végi határidő előtt pár nappal – írta a 24.hu.

A naprakész nyilvántartás hiányát mutatja, hogy olyan cégektől is beszednék az éves 5 ezer forintos hozzájárulást, melyek már nem működnek. Hasonló problémák tavaly is akadtak, a kamara szerint ennek az az oka, hogy a vállalkozások regisztrációja területi kamarai feladat. A kamarai nyilvántartás online kapcsolatban áll a cégnyilvántartással, emiatt naprakésznek mondható, az egyéni vállalkozói nyilvántartással viszont csak offline a jelenlegi kapcsolat, ezért kb. évi két alkalommal frissül.

Amennyiben ön tévesen kapja meg a fizetésre felszólító levelet, a kamarát elég telefonon megkérni, hogy frissítse a volt cége státuszát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!