szerző:
hvg.hu

Közvetlenül a szerb határ mellett helyezkedik el az ország – valószínűleg – két legforgalmasabb boltja. A bevételt elsősorban a határ túloldaláról érkező szerbek pörgetik. Annyira, hogy egyetlen perc leforgása alatt 28 ezer forintért értékesítenek napi fogyasztási cikkeket.

A G7 írása szerint a Határ Diszkont Kft. és a Tompaker Kft. egyaránt milliárdos árbevételt produkált 2017-ben: előbbi 7,1, míg utóbbi bolt 6,9 milliárdos forgalmat ért el tavaly, ami egy Aldi kaliberű üzlethez mérve is óriási, egy, a lánchoz tartozó boltban ugyanis 1,29 milliárdos árbevételt generált az előző évben.

A G7 kiszámolta azt is, hogy az egyik magyar szupermarketben majdnem 28 ezer forintért adnak el élelmiszert és napi fogyasztási cikkeket mindössze egyetlen perc alatt, ami szintén remek teljesítmény, főleg, ha azt nézzük,

hogy a másik mellett ez is a pusztában, a szántóföldek között áll.

A lap szerint a grandiózus forgalom mögött a szerb vásárlók állnak, rájuk lett ugyanis kitalálva, akik az áfát vissza tudják igényelni a vásárlásaik után.

Egy Szerbiában élő magyar azt mondta nekik, hogy régebben Szerbiában volt olcsóbb az élelmiszer, mára azonban érzése szerint kiegyenlítődtek az árak, viszont egy magyarországi szuper- vagy hipermarketben nagyobb a választék, és Tesco például nincs is a határ déli oldalán, ezért megéri átjönni vásárolni.

A Határ Diszkont az írás alapján a tompai Szalai család vállalkozása, ami az elmúlt években stabilan hozta a 7-8 milliárd forintos árbevételt, adózott eredménye 170-480 millió forint között ingadozott, és 60-70 főnek adott munkát. A mellette lévő bolt a Tompaker Kft.-é, amely a tompai Virág János és a szegedi Faragó Béla tulajdona.

A két cég nyitvatartása is megegyezik, gyakorlatilag testvériesen megosztoznak. Még a honlapjuk is egyforma, sőt, a lap szerint mindkettőt ugyanaz az újvidéki, közelebbről zombori szerb férfi jegyezte be és adminisztrálja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elios-ügy: Siófok független polgármestere hónapokig őrizte a dokumentumokat, de hiába várta a nyomozókat

Elios-ügy: Siófok független polgármestere hónapokig őrizte a dokumentumokat, de hiába várta a nyomozókat

Óriási golfközpontot épít Zalacsányban Széles Gábor

Óriási golfközpontot épít Zalacsányban Széles Gábor

Kaszparov: Magyarország egyértelműen ügynöke Oroszországnak

Kaszparov: Magyarország egyértelműen ügynöke Oroszországnak

Csúnyán megleckéztette Belgiumot a svájci válogatott

Csúnyán megleckéztette Belgiumot a svájci válogatott

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerda este

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerda este

Három megyében is sok hó jöhet

Három megyében is sok hó jöhet