szerző:
EUrologus
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Várhelyi Olivér uniós biztos külön köszönetet mondott a Pfizernek, az "EU legmegbízhatóbb beszállítójának".

651 ezer Pfizer-vakcinát szállít májustól az Európai Unió a nyugat-balkáni országoknak – jelentette be Várhelyi Olivér szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos kedden.

Az EU a járvány frontvonalában dolgozó egészségügyi dolgozóknak szánja az oltásokat, és az adomány mintegy 70 millió eurós költségeit az uniós költségvetésből finanszírozzák – magyarázta Várhelyi.

Törődünk a partnereinkkel, törődünk a régióval, törődünk a helyreállítással és a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozókkal

– jelentette ki az uniós biztos, aki azt is hozzátette: a koronavírus-járvány kezdete óta az EU összesen 3,3 milliárd euróval támogatta a nyugat-balkáni államok védekezését.

Várhelyi kiemelte, hogy „a legmegbízhatóbb beszállítónk, a Pfizer” fogja az oltásokat szállítani, és külön köszönetet mondott a vállalatnak.

A balkáni országok és a gyógyszercég közötti tárgyalások Ausztria közvetítésével folytak. Bosznia-Hercegovina 214 ezer, Észak-Macedónia 119 ezer, Albánia 145 ezer, Koszovó 95 ezer, Montenegró 42 ezer és Szerbia 36 ezer oltást kap majd május és augusztus között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!