Friss hírek

-
Cukorral nem győzzük le a téli depressziót, de ezekkel az ételekkel ellene dolgozhatunk

Cukorral nem győzzük le a téli depressziót, de ezekkel az ételekkel ellene dolgozhatunk

„A lazac és áfonya duóval nem lehet mellélőni” Trenka Andrea Petra dietetikus szerint, akit arról kérdeztünk, milyen ételekkel befolyásolhatjuk jó irányba mentális egészségünket, és dolgozhatunk a tél végi fáradtság ellen. Milyen forrásból vegyünk magunkhoz fehérjét, és tartózkodnunk kell-e a szénhidráttól? Ráfanyalodjunk-e a fagyasztott zöldségre? Miért félreértés, hogy a gumicukortól jobb kedvünk lesz? Milyen táplálékkiegészítőkkel érdemes próbálkozni a lelki jóllét érdekében?


-

Miért fogyasszunk fermentált élelmiszereket?

Miért fogyasszunk fermentált élelmiszereket?

A fermentáció (erjesztés) olyan, ősi konyhatechnológiai eljárás, amellyel a mikroorganizmusok erejét kihasználva különleges, ízletes és tápláló élelmiszereket tudunk előállítani. Részlet Király Ágnes Fermentárium című könyvéből.




-

-

-




-






-

-




-




-