Tetszett a cikk?

Az eurót szerdán fél négykor 263,55/70 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, mintegy 0,80 forinttal gyengébben a kedd délutáni 264,30/70 forintos árfolyamnál. Ez 6,63 százalékos forint pozíciót jelent a sáv erős oldalán, 28 bázisponttal erősebbet az előző délutáninál.

A forgalom átlagos volt a devizapiacon, főleg a délelőtt első két órájában erősödött a forint egy nagy külföldi alap állampapír vásárlása, valamint osztrák bankok forint vásárlása következtében. Az euró 262,25 és 263,75 forint között ingadozott. A forint helyzete 6,59-7,12 százalék között változott, a legerősebb a piacnyitás környékén volt. A dollár a nemzetközi piaci tendenciákat követve kis mértékben gyengült.
A piacon úgy vélik, hogy a mostani euró árfolyamszint a konszolidációs fázis jele, de a jegyzés biztosan nem marad ezen a szinten. A piac hírekre vár, úgy tudják, hogy a Tihanyban tartott kormányülés foglalkozott a forint helyzetével is. Gál Zoltán kormányszóvivő az MTI-vel azt közölte, hogy a kormány szerdai ülésén árfolyamkérdésekkel nem foglalkozott.
Az overnight kamatok 9,20/50 százalékra csökkentek a keddi 9,50/70 százalékról. A forgalom egyik lejáraton sem volt számottevő, a hosszabb lejáratokon azonban lefelé indultak a kamatok. Az egy hónapos kamatok 9,60/75 százalékon álltak délután az előző napi 9,20/10,20 százalékos ajánlati szinttel szemben. Az egyéves lejárat kamata pedig 8,20/40 százalékra csökkent a keddi 8,50/60 százalékról. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik

"Inkább eladom az autóm, ha odáig fajul a helyzet" - távozó és maradó egészségügyi dolgozókkal beszéltünk

"Inkább eladom az autóm, ha odáig fajul a helyzet" - távozó és maradó egészségügyi dolgozókkal beszéltünk

3D-nyomtatással tuningolt 900 lóerős McLaren érkezett

3D-nyomtatással tuningolt 900 lóerős McLaren érkezett