Tetszett a cikk?

Az eurót csütörtökön fél négykor 263,30/60 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, majdnem azonos árfolyamon a szerdai 263,55/70 forintos kurzussal. Ez 6,70 százalékos forint pozíciót jelent a sáv erős oldalán, 7 bázisponttal jobbat az előző délutáninál.

A forgalom átlagos volt a devizapiacon; az euró árfolyama 262,80 és 264,90 forint közötti széles sávban ingadozott. A forint helyzete 6,18-6,93 százalék között változott, a legerősebb 13 óra környékén volt. A dollárt 228,40/70 forinton jegyezték, ez csaknem megegyezik a szerda délutáni 228,40/65 forintos árfolyammal. Napközben nemzetközi piaci hatásokra 228,40-231,00 forint között ingadozott az amerikai valuta kurzusa.
Medgyessy Péter miniszterelnök és László Csaba pénzügyminiszter a nap első felében különböző fórumokon egyöntetűen azt mondták, hogy a kormányzatnak nincsen rövid távú árfolyamcélja, amiből a bankok arra következtetnek, hogy piaci hatások rendezik majd az árfolyamokat.
A forintpiacon az overnight kamatok 9,30/50 százalékon zártak, alig változva a 9,20/9,50 százalékos szerdai szinthez képest. A hosszabb lejáratokon mérsékelt üzletmenetben alig változtak a kamatok. Az egy hónapos kamatok 9,70 százalékon álltak, az egyéves lejárat kamata pedig 8,40 százalék volt délután. Az állampapír-piacon az egyéves lejárat kivételével alig változtak a hozamok. Az egyéves államkötvény hozama 10 bázisponttal 8,69 százalékra nőtt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnik a Váci utca ikonikus épülete

Eltűnik a Váci utca ikonikus épülete

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt