Tetszett a cikk?

Elsősorban gazdasági kérdésekről beszélt Medgyessy Péter a szekszárdi Szent László híd avatásán pénteken. A miniszterelnök értékelte a költségvetés helyzetét, illetve elmondta, hogy a magyar vállalkozások megerősítése érdekében döntött a kormány a négylépcsős Európa Terv "teljessé tétele" mellett.

Az Európa Terv hitelprogram első lépcsője egy 6 milliárd forintos fejlesztési hitelkeretet ad a kisvállalkozásoknak. A második lépcsőben a kis- és középvállalkozások 5 millió forintig támogatott forgóeszköz-hitelhez juthatnak. A harmadik lépcsőben 10 millió forintig, támogatott kamatú, államilag garantált hitelt vehetnek fel, a negyedik lépcső pedig az Európa Terv Hitelprogramja, melynek keretében rendkívül kedvező kamatozású, akár 500 millió forint összegű hitelt igényelhetnek a középvállalkozások.
Medgyessy Péter szerint a gazdaság növekedése tartós és folyamatos. A kormányfő az ünnepségen hangsúlyozta, hogy a "magyar gazdaság, a magyar költségvetés - a köztársaság polgárainak pénze, a magyar forint - biztonságban van". Medgyessy a takarékosságot, mint polgári erényt méltatta, megfontolásra ajánlva ezt a gondolatot minden olyan politikusnak, aki "mindenhol több támogatást, nagyobb állami költekezést követel". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat