Tetszett a cikk?

A következő két és fél év alatt 35 milliárd forintot fordít a költségvetés a kis- és középvállalkozások, köztük a fuvarozók informatikai fejlesztésére. Az informatikai tárca vezetője szerint az autópályák informatikai fejlesztése révén csökkenhetnének a pályahasználati díjak is.

A magyar közúti fuvarozók csak a legkorszerűbb információtechnológiai eszközök alkalmazásával lehetnek versenyképesek az unió piacán – mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter egy budapesti rendezvényen. Szerinte ezt a célt jól szolgálhatja az EU biztatására összeállt olasz, spanyol és magyar konzorcium által kifejlesztett internet alapú CITRO szoftverrendszer, amely képes a megrendelők és a fuvarozók közötti gyors kommunikációra, illetve a fuvareszközök nem műholdas nyomkövetésére is. A miniszter közölte: a nemzeti fejlesztési terv 700 millió forint árbevétel feletti középvállalkozások számára 400 millió forint keretösszegű támogatást biztosít az egységes belső vállalatirányítás fejlesztésére. Kovács utalt arra, hogy az autópályák megfigyelő és irányító rendszereinek informatikai fejlesztésével elérhető lenne, hogy a jelenleginél olcsóbban lehessen használni az autópályákat, ám ehhez szükséges, hogy a jelenleg nem fizetőket is rákényszerítsék a szabályok betartására. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Videó: Akkorát robbant a SpaceX Csillaghajója, hogy újra a levegőbe emelkedett

Videó: Akkorát robbant a SpaceX Csillaghajója, hogy újra a levegőbe emelkedett