Tetszett a cikk?

A gazdaság állapota összességében nem rosszabb a fél, illetve egy évvel korábbinál, bizonyos mutatók javuló, mások romló tendenciát mutatnak - jelentette ki Palócz Éva a Kopint-Datorg csütörtöki tájékoztatóján.

"A magyar gazdaságban nincs csőd, illetve csődközeli állapot" - szögezte le a Kopint-Datorg tudományos vezérigazgató-helyettese. Hangsúlyozta, hogy a GDP növekedési üteme ugyan jóval elmarad akár még tavalyi szinttől is, de még mindig magasabb, mint a számunkra összevetés alapjául szolgáló Csehországban és Lengyelországban.
A mai bizalmatlanság és bizonytalanság - amely a szándékoltnál is gyengébb forintárfolyamban is megmutatkozik - a kutatók szerint elsősorban nem a magyar gazdaság alapvető mutatói romlásának, hanem a közelmúlt nem szerencsés gazdaságpolitikai lépéseinek következménye - tette hozzá Palócz Éva. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezért ne mondjunk igent minden kérésre

Ezért ne mondjunk igent minden kérésre

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Korrupciós ügy miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt

Korrupciós ügy miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt