Tetszett a cikk?

A horvát miniszterelnök, egyszersmind az állami privatizációs tanács elnöke, Ivica Racan pénteken azt mondta, hogy a tanács a magyar Molt fogja javasolni a kormánynak az INA-pályázat győzteséül. Az INA részvényeire a Mol mellett az osztrák OMV tett ajánlatot csütörtökön.

A Mollal röviden tárgyalnak most, megerősítendő, hogy a magyar cégnek nincsenek további kérdései az INA üzletmenetével kapcsolatban, majd utána "a tanács javasolni fogja a kormánynak, hogy a Molt válassza az INA stratégiai partneréül" - közölte a kormányfő. A kabinet döntése jövő csütörtökön várható.
Az INA 25 százalékára plusz egy részvényére a csütörtöki határidőig a Mol és az osztrák OMV tett ajánlatot, a Mol 505 millió dollárt, az OMV 420 millió dollárt kínált.
Az INA európai szinten közepes méretű cég, melynek a horvát kormány jelentős regionális szerepet szán. Az olaj- és gázfeltárással, termeléssel, illetve finomítással foglalkozó vállalat piaci értéke szakértők szerint 1,2-1,8 milliárd euró. Az INA mintegy 17 ezer embert foglalkoztat, és 397 benzinkúttal rendelkezik Horvátországban. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz orvos és 50 ápoló távozott a győri kórházból

Tíz orvos és 50 ápoló távozott a győri kórházból

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága