Tetszett a cikk?

Az amerikai háztartások pénzügyi helyzetét nem borította fel eladósodásuk, ebben segített nekik a lakás(jelzálog)hitel-kamatok történelmien alacsony szintje az Egyesült Államokban - állapította meg hétfőn Alan Greenspan, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke.

"Általánosságban jó pénzügyi formában vannak" - mondta el egy pénzügyi tanácskozáson a Fed-elnök, megjegyezve, hogy a háztartások még jobban is el tudnak adósodni, mert a dráguló lakásárakkal szemben védi őket a jelzálog-hitelek igen alacsony szintje.Greenspan próbálta elszakítani a magánvállalati csődök nagy számát a háztartások pénzügyi állapotától. Az utóbbi időkben "szokatlanul nagy" csődszámot a gazdaság lelassulása okozta, és szerinte a háztartások szintjén a gazdaság lelassulása nem megbízható helyzetmérő tényező. Utóbbiak helyzetét sokkal inkább jelzi fizetési kötelezettségeik halasztása, de ezek aránya megnyugtató, csökkenést mutatott, az adósságnak a háztartások jövedelméhez viszonyított aránya az utóbbi két évben lényegében szinten maradt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban