A szervezők szerint a gazdák az agrártárcával folytatódó tárgyalások miatt egyelőre várakozó állásponton vannak, de eltökéltek, hogy mindaddig kitartanak, amíg nem sikerül megállapodni az agrárium legfontosabb kérdéseiben.

Hétfőn országszerte folytatódott a február 16-án kezdődött országos gazdademonstráció, a gazdák képviselőinek és a szaktárca megbízottainak tárgyalásai jelenleg is folynak. A tiltakozó akciók atrocitások nélkül fejeződtek be. A megyékben változatlanul több helyszínen, általában az eddigieknél nagyobb számban demonstráltak a gazdák. A főváros környéki utakon összesen hat helyen tartottak félpályás útlezárást az ország több megyéjéből érkezett termelők, Kópházán az északnyugat-dunántúli gazdák tartottak nagygyűlést, míg Csongrád megyében három nagy feldolgozó üzem előtt volt demonstráció.A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szerint a gazdatüntetések miatt különösebb fennakadás az utakon nem volt. Tompánál a demonstráció feloszlatása mellett döntöttek a szervezők, mert olyan feszült légkör alakult ki, hogy felelősséggel nem vállalták a tiltakozó akció folytatását. A résztvevők rendben eltávoztak a helyszínről.A gazdák követeléslistáján magasabb tejár, piacvédelmi intézkedések, az áfa-törvény módosítása, az európai uniós csatlakozás utáni időszak uniós és nemzeti támogatásaival kapcsolatos konkrét tájékoztatás, a magyar agrárium versenyképességéhez szükséges feltételek megteremtése szerepel. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Kertészeti cége és marihuánaültetvénye volt a budapesti férfinak

Kertészeti cége és marihuánaültetvénye volt a budapesti férfinak

Megható, személyes posztban búcsúzik Vajnától az InterCom társalapítója

Megható, személyes posztban búcsúzik Vajnától az InterCom társalapítója

Szánkókat osztott a Momentum

Szánkókat osztott a Momentum

Kim Lane Scheppele: Orbán megteheti, hogy egy időre veszít a népszerűségéből

Kim Lane Scheppele: Orbán megteheti, hogy egy időre veszít a népszerűségéből

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak