Tetszett a cikk?

A szervezők szerint a gazdák az agrártárcával folytatódó tárgyalások miatt egyelőre várakozó állásponton vannak, de eltökéltek, hogy mindaddig kitartanak, amíg nem sikerül megállapodni az agrárium legfontosabb kérdéseiben.

Hétfőn országszerte folytatódott a február 16-án kezdődött országos gazdademonstráció, a gazdák képviselőinek és a szaktárca megbízottainak tárgyalásai jelenleg is folynak. A tiltakozó akciók atrocitások nélkül fejeződtek be. A megyékben változatlanul több helyszínen, általában az eddigieknél nagyobb számban demonstráltak a gazdák. A főváros környéki utakon összesen hat helyen tartottak félpályás útlezárást az ország több megyéjéből érkezett termelők, Kópházán az északnyugat-dunántúli gazdák tartottak nagygyűlést, míg Csongrád megyében három nagy feldolgozó üzem előtt volt demonstráció.A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szerint a gazdatüntetések miatt különösebb fennakadás az utakon nem volt. Tompánál a demonstráció feloszlatása mellett döntöttek a szervezők, mert olyan feszült légkör alakult ki, hogy felelősséggel nem vállalták a tiltakozó akció folytatását. A résztvevők rendben eltávoztak a helyszínről.A gazdák követeléslistáján magasabb tejár, piacvédelmi intézkedések, az áfa-törvény módosítása, az európai uniós csatlakozás utáni időszak uniós és nemzeti támogatásaival kapcsolatos konkrét tájékoztatás, a magyar agrárium versenyképességéhez szükséges feltételek megteremtése szerepel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élen jár energiapazarlásban a magyar lakosság

Élen jár energiapazarlásban a magyar lakosság

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony