Tetszett a cikk?

Elemzők szerint egy vádemelés esetén az izraeli miniszterelnöknek nem marad más választása, mint a lemondás.

Az izraeli és az amerikai adóhatóság vizsgálja azokat az információkat, amelyek szerint Ariel Saron izraeli miniszterelnök és egyik fia, Omri Saron bűnös lehet adózás alóli kibúvásban - közölte az izraeli televízió kettes csatornája hétfőn. A törvénytelenségek az 1999-es választási kampányhoz köthetőek, és dollármilliókról van szó.A televízió úgy tudja, hogy az ügy még nem érte el a hivatalos nyomozás szintjét. Egyelőre csak a gyanúja áll fenn annak, hogy szabálytalan kifizetések történtek vállalkozásoknak különböző társaságokon keresztül. Az adóhatóság megerősítette, hogy folyamatban van az ellenőrzés. A rendőrség nem volt hajlandó kommentálni az ügyet.Az eset még jobban zavarba ejtheti Ariel Saront, akire így is kenőpénz és illegális választási kampánypénzek elfogadásának gyanúja vetül. Február 5-én három hónapon belül immár másodszor hallgatta ki Saront a rendőrség. Elemzők szerint az izraeli miniszterelnöknek nem marad más választása, mint a lemondás, ha hivatalosan vádat emelnek ellene. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?