Tetszett a cikk?

A Wall Street Journal Europe keddi száma a csatlakozó országok polgárait "zárt ajtók fogadják majd".

A lap szerint a nagyhatalmú szakszervezeteknek sikerült félelmet ültetni az európai lakosok szívébe és elhitetni velük, hogy a csatlakozást követően az új európai polgárok hordái özönlik el országaikat, kiszorítják őket munkahelyeikről és élősködnek majd a társadalombiztosítási rendszeren.Az újság emlékeztet: a kilencvenes években az Egyesült Államok 13 millió bevándorlót fogadott, akik kulcsszerepet játszottak a gazdaság fellendítésében, miközben a munkanélküliség folyamatosan csökkent. A cikk írója úgy véli, a bevándorlók többsége egyszerűen jobb munkát és jobb jövőt keres magának. Függetlenül attól, hogy a szakszervezetek mit igyekeznek elhitetni velünk, a tény az, hogy ha a bevándorlók megkapják a lehetőséget erre, abból a fogadó ország gazdasága is profitál - írja a Wall Street Journal Europe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!