A Wall Street Journal Europe keddi száma a csatlakozó országok polgárait "zárt ajtók fogadják majd".

A lap szerint a nagyhatalmú szakszervezeteknek sikerült félelmet ültetni az európai lakosok szívébe és elhitetni velük, hogy a csatlakozást követően az új európai polgárok hordái özönlik el országaikat, kiszorítják őket munkahelyeikről és élősködnek majd a társadalombiztosítási rendszeren.Az újság emlékeztet: a kilencvenes években az Egyesült Államok 13 millió bevándorlót fogadott, akik kulcsszerepet játszottak a gazdaság fellendítésében, miközben a munkanélküliség folyamatosan csökkent. A cikk írója úgy véli, a bevándorlók többsége egyszerűen jobb munkát és jobb jövőt keres magának. Függetlenül attól, hogy a szakszervezetek mit igyekeznek elhitetni velünk, a tény az, hogy ha a bevándorlók megkapják a lehetőséget erre, abból a fogadó ország gazdasága is profitál - írja a Wall Street Journal Europe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Árvizeket okozhatnak az elszaporodott hódok a Dunántúlon

Árvizeket okozhatnak az elszaporodott hódok a Dunántúlon

21 nőt zaklatott egy magyar férfi Angliában

21 nőt zaklatott egy magyar férfi Angliában

Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re

Hosszú kihagyás vár Harry Kane-re

Megdőlt a szélrekord Budapesten

Megdőlt a szélrekord Budapesten

Kannibál lesz a cuki nyuszikból, ha túl nagy a hideg

Kannibál lesz a cuki nyuszikból, ha túl nagy a hideg

Életet mentett az Apple Watch

Életet mentett az Apple Watch