Tetszett a cikk?

A japán Hino Motors haszongépjármű gyártó vállalat a Dagens Industri svéd gazdasági lap jelentése szerint meg kívánja vásárolni a Volvo Scania-részesedésének egy részét.

A lap szerint a Hino, a Toyota leányvállalata 11 millió darab Scania "A" részvényért 326 millió eurót kínált fel. A Volvo négy évvel ezelőtt indított akvizíciós kísérlete során 91 millió darab Scania részvényt vásárolt fel, a Scania teljes átvételét azonban az EU-Bizottság megakadályozta. Áprilisig a Volvonak versenyrendészeti okokból el kell adnia 31 százalékos pakettjét. Jelenleg a Volkswagen 34 százalékos pakettel, a svéd Wallenberg család tulajdonában lévő Investor befektetési társaság pedig 9,1 százalékos Scania pakettel rendelkezik. A Hino cáfolta a lapértesülést, a Volvo szóvivője pedig elzárkózott a hír kommentálásától. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!