Tetszett a cikk?

Az amerikai AIG New Europe Fund befektetési alap mintegy kétmilliárd forintot fektet be a Volán Tefu Rt.-be, ezért cserébe 20 százalékos tulajdonosi részaránya lesz a fuvarozási társaságban.

Wáberer György, a volán Tefu elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy az összegből 243 millió forintot fordítanak a társaság jegyzett tőkéjének emelésére, amely így 1,14 milliárd forintra nő, míg a fennmaradó 1,8 milliárd forintot tőketartalékba helyezik. Wáberer közölte, hogy a friss tőkéből elsősorban Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Horvátországban és Szlovéniában tervez akvizíciókat a társaság.Pierre Mellinger, az AIG-CET Capital Management elnök-vezérigazgatója szerint az AIG New Europe Fund kockázati tőkebefektető tervei között szerepel, hogy a következő években a fuvarozási társaságban legfeljebb 35 százalékos tulajdonosi részarányt szerez. A középtávú terveik közt megemlítette, hogy a cég működésétől, illetve vagyongyarapodásától függően 3-6 éven belül kiszállnának a Volán Tefu Rt.-ből. Terveik között szerepel a cég bevezetése a budapesti tőzsdére is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb

Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta