Tetszett a cikk?

Dél-Koreai bankok fizetni nem tudó hitelkártya-adósainak állást ajánlanak, hogy könnyebben vissza tudják fizetni adósságukat – írja a Financial Times.

Az állami tulajdonú Korea Credit Guarantee Fund hamarosan 80 nemfizetőnek ajánl 6 hónapos, de jó teljesítmény esetén meghosszabbítható munkaszerződést. A Woori Bank és a Koomin Bank programja a fizetni nem tudó hitelfelvevőknek keres munkát vállalati adósainál.E programok részei a dél-koreai bankok elszánt erőfeszítéseinek, hogy visszaszerezzenek több billió won rossz hitelt, amelyet az elmúlt évek fogyasztási-hitel robbanásának hevében halmoztak fel a koreaiak. Koreában a hitelkártya adósság komoly társadalmi problémává nőtte ki magát; jelenleg 3,77 millió fizetésképtelen hitelkártyaadóst tartanak számon.A program ellenzői úgy vélik, ez igazságtalan megkülönböztetés az álláspiacon a rendesen fizető adósokkal szemben, és kétlik, hogy a nemfizető adósok a legalkalmasabb jelöltek arra, hogy a pénzügyi szektorban dolgozzanak.A háztartások rossz hiteleinek rendezése komoly fejfájást okoz a dél-koreai vezetőknek. A bankok nem szívesen írnák le a befulladt hiteleket, de számos pénzszűkében levő adósnak évekbe fog telni, amíg visszafizeti adósságát. Ezzel pedig csökken a belföldi kereslet, ami tovább rontja a koreai gazdaság állapotát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jövőre nyílhat meg a luxusszálloda a Balettintézetben, amelynek az átadását 2017-re ígérték

Jövőre nyílhat meg a luxusszálloda a Balettintézetben, amelynek az átadását 2017-re ígérték

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit