Tetszett a cikk?

A Pénzügyminisztérium által prognosztizáltnál is jóval kevesebb lett a februári államháztartási hiány. A helyi önkormányzatok nélkül számított hiány 122,7 milliárd forint lett.

A Pénzügyminisztérium szerdai tájékoztatása szerint a kéthavi deficit az egész évre tervezett hiány 28,9 százaléka. A minisztérium prognózisa a februári hiányt előzetesen 170,9 milliárd forintra becsülte, ezzel szemben a deficit 122,7 milliárd forint lett az év második hónapjában. A központi költségvetés februárban 72,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 56,5 milliárd forintos hiánnyal zártak. Az elkülönített állami pénzalapoknál 6,6 milliárd forintos többlet keletkezett – tudósít az MTI.A kiadások a várakozásoknál kedvezőbben alakultak. A központi költségvetési szervek és a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok kiadásai mintegy 26 milliárd forinttal alacsonyabbak voltak. Az előzetes becslésnél a február havi központi költségvetési bevétel közel 15 milliárd forinttal lett magasabb, melynek alakulásában szerepet játszott, hogy a társasági adó-bevételek mintegy 5 milliárd forinttal, a személyi jövedelemadó bevételek pedig 4,4 milliárd forinttal meghaladták a tárca várakozásait. A vártnál 5 milliárd forinttal magasabbak lettek a központi költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok bevételei is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Egy generációnak segített felnőni, másoknak egy életre elvette a kedvét a politikától

Egy generációnak segített felnőni, másoknak egy életre elvette a kedvét a politikától