Richard Pelly, a Budapest Bank (BB) Rt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy április végén távozik a bank éléről. A bank tulajdonosa, a General Electric pénzügyi üzletága terjeszkedni kíván a régióban.

A Budapest Bank vezetőjeként több mint hat éve Magyarországon dolgozó üzletember április végével távozik Magyarországról, pályafutását a GE Commercial Finance-nál (CEGF), Angliában folytatja – írja az MTI.Dan O'Connor, a GECF Europe elnök-vezérigazgatója Aris Bogdanerist, a BB lakossági üzletágát 2002 ősze óta irányító szakembert nevezte ki megbízott vezérigazgatónak. A bank tulajdonosai azt várják tőle, hogy a bank üzleti tevékenysége bővüljön, és bank a tavaly 40 százalékkal, 8,9 milliárd forintra nőtt nyereségét magas szinten tartsa. A BB-nek a jelenleginél is erőteljesebben kell koncentrálnia a húzóterületnek számító lakossági és kisvállalkozói üzletágra, tovább kell gyorsítania a termékinnovációt – tudósít a Napi Gazdaság.Pelly a multinacionális cégeknél szokásos időnél többet töltött hazánkban, és a bankszakmában dolgozók úgy tudják, ha sikerült volna a BB tulajdonosának megvásárolnia a Postabankot, tovább is maradt volna. Banki források úgy látják, a BB most már nem univerzális nagybanki szerepre törekszik, hanem saját erőségeiben, a lakossági áruhitelezésben, a személyi kölcsönök, bankkártyák és az autólízing terén kíván erősíteni. Ebben ugyanis megelőzi piaci versenytársait, kivéve természetesen az olyan kifejezetten áruhitelező bankokat mint például a Cetelem. A BB másik erőssége a kis- és középvállalatok finanszírozása. Az új startégia részleges sikerét jelzi, hogy bár a BB részaránya a magyar bankpiacon nemigen nőtt, jövedelmezősége javult.Lapértesülések szerint a GECF a korábbi évek hezitálása után (amelynek során sokan már az eladásra váró pénzintézetek élbolyába helyezték a magyar érdekeltséget), elkötelezettnek mutatkozik abban, hogy a Budapest Bankra építse további kelet-európai terjeszkedését. Ebben leginkább a rendkívül sikeres, az elmúlt év végén 192 milliárd forint kezelt vagyonnal rendelkező, főleg a lakossági vagyonkezelésben élen járó Budapest Alapkezelőnek juthat kiemelt szerep. A társaság hazánkon kívül Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában rendelkezik érdekeltséggel a térségben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Márki-Zay: Volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek ezernél is több kifizetetlen túlórája volt

Márki-Zay: Volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek ezernél is több kifizetetlen túlórája volt

A nap videója: akcióban a "jövőbe látó" győri autós

A nap videója: akcióban a "jövőbe látó" győri autós

Kerékbilincs helyett, szinte teljesen átállt az autók elszállítására a főváros

Kerékbilincs helyett, szinte teljesen átállt az autók elszállítására a főváros

Keanu Reeves megint halomra öli az embereket

Keanu Reeves megint halomra öli az embereket

Lezárult a rendőrségi akció Nairobiban, a terroristákat lelőtték

Lezárult a rendőrségi akció Nairobiban, a terroristákat lelőtték

Nagy baj van: kiszivárgott 773 millió e-mail-cím és rengeteg jelszó, itt ellenőrizheti, érintett-e

Nagy baj van: kiszivárgott 773 millió e-mail-cím és rengeteg jelszó, itt ellenőrizheti, érintett-e