Tetszett a cikk?

Lezárta a MOL-részvények jegyzését a beérkezett igénylések mennyiségére való tekintettel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) szerdán.

Az ÁPV a 492 000 darab MOL-részvényt kínált fel hétfőtől belföldi magánszemélyeknek és intézményi befektetőnek nem minősülő belföldi gazdálkodó szervezeteknek. A részvényigénylési időszak március 5-éig tartott volna, de 3-án vagy 4-én is lezárható volt azzal a feltétellel, hogy minden felajánlott részvényre érvényes igénylés érkezik. A nyilvános részvényértékesítési ár részvényenként 6500 forint volt.Az ÁPV tájékoztatása szerint a részvényértékesítés pontos eredményéről, illetve a részvényigénylést követő elszámolás időpontjáról az ÁPV és az értékesítés vezető szervezője, a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. március 10-én tesz közzé közleményt négy napilapban.Az ár teljes befizetése mellett legfeljebb 1500 darab részvényt igényelhettek a befektetők. Az esetlegesen visszajáró összeget az allokációt követő három munkanapon belül visszatérítik. Ezen túlmenően kizárólag magyar személyi igazolvánnyal vagy magyar útlevéllel, továbbá adóazonosító jellel rendelkező belföldi magánszemélyeknek legfeljebb 200 darab részvényt kínáltak halasztott fizetéssel, részvényenként 2500 forint befizetése mellett.A halasztott fizetéssel igényelt részvényeket a teljes vételár megfizetéséig az ÁPV javára óvadékként zárolják. A fennmaradó részvényenkénti 4000 forint hátralékos összeget legkésőbb 2004. október 1-jén kell egy összegben megfizetni, az óvadék ekkor szűnik meg. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

A digitális oktatás alatt is számítanak az iskolaőrök munkájára

A digitális oktatás alatt is számítanak az iskolaőrök munkájára

Egyszerre két autó is a mentők helyére parkolt Szegeden

Egyszerre két autó is a mentők helyére parkolt Szegeden