Lezárta a MOL-részvények jegyzését a beérkezett igénylések mennyiségére való tekintettel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) szerdán.

Az ÁPV a 492 000 darab MOL-részvényt kínált fel hétfőtől belföldi magánszemélyeknek és intézményi befektetőnek nem minősülő belföldi gazdálkodó szervezeteknek. A részvényigénylési időszak március 5-éig tartott volna, de 3-án vagy 4-én is lezárható volt azzal a feltétellel, hogy minden felajánlott részvényre érvényes igénylés érkezik. A nyilvános részvényértékesítési ár részvényenként 6500 forint volt.Az ÁPV tájékoztatása szerint a részvényértékesítés pontos eredményéről, illetve a részvényigénylést követő elszámolás időpontjáról az ÁPV és az értékesítés vezető szervezője, a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. március 10-én tesz közzé közleményt négy napilapban.Az ár teljes befizetése mellett legfeljebb 1500 darab részvényt igényelhettek a befektetők. Az esetlegesen visszajáró összeget az allokációt követő három munkanapon belül visszatérítik. Ezen túlmenően kizárólag magyar személyi igazolvánnyal vagy magyar útlevéllel, továbbá adóazonosító jellel rendelkező belföldi magánszemélyeknek legfeljebb 200 darab részvényt kínáltak halasztott fizetéssel, részvényenként 2500 forint befizetése mellett.A halasztott fizetéssel igényelt részvényeket a teljes vételár megfizetéséig az ÁPV javára óvadékként zárolják. A fennmaradó részvényenkénti 4000 forint hátralékos összeget legkésőbb 2004. október 1-jén kell egy összegben megfizetni, az óvadék ekkor szűnik meg. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Federer kiesett az Australian Openen

Federer kiesett az Australian Openen

Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba