Tetszett a cikk?

Nem teljesít ki- és befizetéseket a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet a más szövetkezeteknél kirobbant botrányok miatt - írta a Világgazdaság (VG). A befektetőket a héten levélben értesítik.

Tallér Károly, az igazgatóság elnöke ígéretet tett arra, hogy a küldöttgyűlést 30 napon belül összehívják, és válságkezelő programot dolgoznak ki. A plénum döntésének megfelelően határoznak majd a részközgyűlések 60 napon belüli összehívásáról. A tagokat még a héten levélben értesítik a kialakult helyzetről - tette hozzá a VG.A Pilis-Invest egyike volt azoknak az ingatlanszövetkezeteknek, amelyek a versenytársainál (KPHM, Pannon-Unió, Vertical Invest) tapasztalt hangos botrányok ellenére tartani tudta magát, ám most úgy tűnik, komoly válságban van. Erről tanúskodik az is, hogy a VG munkatársai hiába próbálták elérni irodáit, a telefonokat munkaidőben sem vették fel.A Pilis-Invest közel hat éve a piliscsabai Magdolna-völgyben lévő lakópark-beruházással kezdte meg tevékenységét. Emellett társasházakat épít, Kőszegen üdülőkomplexumot létesített, legfrissebb beruházása pedig egy 170 hektáros pilisi golfpálya 200 hektáros lovasparkkal. A Pilis-Invest ingatlanalapot is indított, amelynek zárt körben kibocsátott jegyeit 2003 végén jegyezték le. Az alap nettó eszközértéke január végén meghaladta az egymilliárd forintot. (VG)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Kálmán Olga is megkapta a lemondott védőoltást

Kálmán Olga is megkapta a lemondott védőoltást

A dalai láma is megkapta az első oltását

A dalai láma is megkapta az első oltását